Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:16

Υπ. Δήμαρχος Πρέβεζας με 53 συμβούλους, επιδειξίας…, “ψηστήρι”, πανηγύρια στα χωριά! Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

668 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/09/2022, 5:50 μμ | 0 σχόλια


Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 51…

Ο καλοκαιρινός Σεπτέμβρης κάποια στιγμή…


θα αρχίσει να μας εγκαταλείπει και το πανηγύρι που έχει ξεκινήσει από τους καλοκαιρινούς μήνες στα χωριά θεωρείστε δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο και τον χειμώνα και την άνοιξη, μέχρι το επόμενο φθινόπωρο που θα γίνουν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης. Τα πανηγύρια καλά κρατούν στα χωριά, αφού οι επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι ήδη κάνουν συναντήσεις, επαφές, βολιδοσκοπήσεις… και γενικά υπάρχει μια κινητικότητα που κάνει καλό στους πληθυσμούς των χωριών. Όσο δε, πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η κινητικότητα θα είναι εμφανώς πιο ζωηρή… Τα προεκλογικά πανηγύρια έχουν ήδη αρχίσει στα χωριά (σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές αυτοδιοίκησης άλλωστε) και μαζί με τα πανηγύρια στα χωριά, δεν θα αργήσουν και τα… τσιφτετέλια, όπως των δύο κοριτσιών στην παραπάνω φωτογραφία.

Εντυπωσιακός αριθμός 53 υποψήφιων συμβούλων για υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας…

Αυτό που δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια είναι πόσοι θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πόσοι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι.
Ο αριθμός πάντως έναν χρόνο πριν τις εκλογές είναι υπέρ το δέον εντυπωσιακός και η πληροφορία δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας με τους 53 κλεισμένους συμβούλους, είναι ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας.

Και μιας και αναφέρθηκα στα πανηγύρια στα χωριά και στα… τσιφτετέλια…

Στα χωριά του Δήμου Πρέβεζας έως τώρα φαίνεται μεγάλη επικράτηση του νυν δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου. Μια παροιμία λέει: “Αφού δε σε θέλει το χωριό γιατί ρωτάς για του Παπά (όχι του Τάκη) το σπίτι; Όταν όμως σε θέλει το χωριό; Και από τη στιγμή-που με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντα- ο Νίκος Γεωργάκος έχει αυτόν τον αέρα στα χωριά, γίνεται να μην έχει αέρα στην πόλη; Οι των χωριών σέσκουλα είναι και …φυτρώσανε, δεν έχουν συγγενείς στην πόλη; Άρα όλα δείχνουν ότι ο ένας εκ των δύο μονομάχων της 2ης Κυριακής των δημοτικών εκλογών, -εάν και εφόσον υπάρξει δεύτερη Κυριακή και δεν έχουμε τίποτα…πολιτικούς σεισμούς- έχει ήδη κλείσει θέση. Και όπως έχει διδάξει η τοπική πολιτική ιστορία, ο Δήμαρχος είναι πάντα στον δεύτερο γύρο…

Μου ζητήθηκε να κάνω… πολιτική ψυχογραφία για τον Βασίλη Ιωάννου

Τον Βασίλη Ιωάννου τον γνωρίζω πολιτικά και τον παρακολουθώ πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο αξιόλογες πολιτικές προσωπικότητες που ανέδειξε ο τόπος μας και σαφέστατα τον θεωρώ ικανό. Το λάθος που έκανε την προεκλογική περίοδο του 2019, να αποσύρει υποψηφιότητα δημάρχου Πρέβεζας που-άκουσον, άκουσον- δεν είχε ανακοινώσει επίσημα, δεν δικαιολογείται από ένα έμπειρο πολιτικό πρόσωπο. Όταν βγαίνουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο με τον Βασίλη να κάνει συναντήσεις στα χωριά, τότε είναι μάλλον δεδομένο ότι αυτή τη φορά έχουν… σοβαρέψει τα πράγματα. Ο Βασίλης Ιωάννου πολιτικά δεν ήταν ποτέ η πολιτική υποψηφιότητα του υψηλού ρίσκου. Ο Βασίλης με έχει διδάξει η πορεία του στα κοινά ότι αν δεν έχει εξασφαλισμένες προοπτικές νίκης, δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Αυτή τη φορά όμως κάτι μου λέει ότι ίσως πάρει ρίσκο κόντρα στην προσφιλή του τακτική. Και προς Θεού δεν ισχυρίζομαι ότι θα πάρει υψηλό ρίσκο, μικρό ίσως;

Το “Ψηστήρι” υποψήφιων…
Δημοτικών και τοπικών συμβούλων στα χωριά του Δήμου Πρέβεζας είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για όλο το επόμενο διάστημα μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Καλή σας, καλή μας, διασκέδαση!


Μέλι με καρύδια για γερά… αντανακλαστικά

Δηλαδή κάποιες συμπεριφορές δικαιολογούνται λόγω… ζέστης. Το να καυχιέται όμως ο άλλος σε κατάστημα για τις σεξουαλικές του επιδόσεις μετά το 15νθήμερο του Σεπτέμβρη δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο πράγμα του κόσμου. Συνέβη στην Πρέβεζα και μάλιστα στο ίδιο κατάστημα, η σύζυγός του είναι καθαρίστρια και τον άκουγε να τα λέει, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία. Υπάλληλος ωστόσο του καταστήματος εξέφρασε την αμφιβολία του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όπου ακούς πολλά κεράσια…”.

Πρώτη φωτό: larisanews.gr

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς, Τομεάρχης για τους περισσότερους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα