Τετάρτη, 24/04/2024 | 02:00

Υπεύθυνος Ενεργειακών Υποδομών στο Δήμο Πρέβεζας στο πλαίσιο παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας

520 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/09/2022, 2:07 μμ | 0 σχόλια

Στον ορισμό υπεύθυνου Ενεργειακών Υποδομών προχώρησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σε άμεση εφαρμογή του εγγράφου του Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο ζητά των ορισμό Ενεργειακών Υπευθύνων Υποδομών/Εγκαταστάσεων και διοικητικά Υπευθύνων, για την εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημοσίου.
Ο υπεύθυνος Ενεργειακών Υποδομών θα ορίσει τους διοικητικά υπεύθυνους που θα αναλάβουν την υλοποίηση των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας για όλα τα κτίρια και τις υποδομές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης περιλαμβάνονται σε Υπουργική Απόφαση και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον ορισμό ενεργειακά υπευθύνου για κάθε κτίριο, η συντήρηση των συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, η απενεργοποίηση του φωτισμού και των συσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται, ο φυσικός αερισμός των κτιρίων κλπ.
Ο Δήμος Πρέβεζας είναι ένας από τους πρώτους που όρισαν ενεργειακά υπεύθυνο και σύμφωνα με τον κ. Βορίδη οι Δήμοι που προχώρησαν την διαδικασία ορισμού ανέρχονται σε 90.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα