Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:12

Το Πετάνκ αναβαθμίζει την Πρέβεζα και βγάζει την όμορφη ψυχή της που ξέρει να μεγαλουργεί

844 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/09/2022, 3:44 μμ | 0 σχόλια

Εξαιρετική πρωτοβουλία, μοναδικό γεγονός και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για το 1ο Διεθνές τουρνουά πετάνκ στην Πρέβεζα.

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα κι όμως στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Για ένα τριήμερο από τις 23 μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου η Πρέβεζα γέμισε κόσμο, αθλητισμό, τουρισμό και ζωή!

Είναι βέβαιο ότι τον Μάη του 2023 που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα το 2ο διεθνές τουρνουά πετάνκ, ότι και περισσότερους συμμετέχοντες από περισσότερα κράτη, αλλά και θα σπάσει ρεκόρ. Ήταν να γίνει η αρχή. Έπεται συνέχεια που θα είναι σίγουρα συναρπαστική και εντυπωσιακή.


Αποδείχθηκε ότι το Πετάνκ είναι το άθλημα που σε συλλογικό επίπεδο, έβγαλε την Πρέβεζα πρωταθλήτρια Ελλάδας με την ομάδα του Αγωνιστικού Γυμναστικού συλλόγου. Μετά το Πανελλαδικό πρωτάθλημα μαζί με το πετάνκ έβγαινε και η Πρέβεζα για τους αθλητές της εκτός συνόρων και ακόμα και εκτός ελληνικών συνόρων. Ήδη Πρεβεζάνοι αθλητές ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά ανάμεσα σε αυτά και στα τουρνουά της Κωνσταντινούπολης και του Παρισιού.

Από την ομοσπονδία του Πετάνκ έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που συμβαίνει στην Πρέβεζα για το άθλημα είναι μάλλον πρωτοφανές! Δύο σύλλογοι, μεγάλοι αθλητές, άνθρωποι κάθε ηλικιών έχουν αγαπήσει και αγαπούν το άθλημα, μαθητές το διδάσκονται και το άθλημα που έχει τις ρίζες του και στην παλιά Πρέβεζα, γιγαντώνεται σε όλα τα επίπεδα και βγάζει προς τα έξω την όμορφη ψυχή της Πρέβεζας, αυτή ντε, που ξέρει να μεγαλουργεί.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε και την στήριξη των φορέων όπως ο Δήμος Πρέβεζας, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, η Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και την στήριξη των χορηγών.
Θα ήταν εξίσουμε μεγάλη παράλειψη να μην κάνουμε ειδική μνεία στον άνθρωπο που πίστεψε και είπε από την αρχή -και συνεχίζει να λέει- “Ναι, σε όλα” για να ανέβει επίπεδα το άθλημα στην Πρέβεζα και η ίδια η Πρέβεζα μαζί με το πετάνκ κι αυτός ο άνθρωπος είναι ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και μπράβο του!

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι σπουδαία υπόθεση, για το άθλημα, για τους αθλητές, για τους συλλόγους, για τους φίλους και τις φίλες του αθλήματος, ο Δήμαρχος να είναι κάτι παραπάνω από υπέρμαχος όλων αυτών των προσπαθειών και να τις στηρίζει στην πράξη, με το άπαν των δυνάμεών του.

Το Πετάνκ αναβαθμίζει την Πρέβεζα και βγάζει την όμορφη ψυχή της που ξέρει να μεγαλουργεί. Ναι, είναι γεγονός!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα