Τρίτη, 16/04/2024 | 07:51

Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας: Η εργατική τάξη θρηνεί δύο νεκρούς σε εργατικό «ατύχημα»

418 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/09/2022, 8:43 πμ | 0 σχόλια

Το άκουσμα της είδησης για δύο νεκρούς εργάτες από έκρηξη φιάλης αερίου στο ιχθυοτροφείο «ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ» στο Καναλάκι μας γέμισε με θλίψη και οργή.
Ο εργασιακός Μεσαίωνας που επικρατεί δεν είναι κάτι νέο στη περιοχή μας . Η «επιτυχία» του βασίζεται στη χρήση ολόκληρου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει δημιουργηθεί από την Ε.Ε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και το οποίο νομοθέτησαν σταδιακά όλες οι κυβερνήσεις.
Το μενού περιλαμβάνει τα πάντα: εξαντλητικά ωράρια , δουλειά τη Κυριακή, ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής , εργοδοτική τρομοκρατία ,εκδικητικές απολύσεις , ημερομίσθια πείνας , ακραία εντατικοποίηση , πολυαπασχόληση σε διάφορα πόστα χωρίς καμία ειδίκευση και εκπαίδευση.
Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μίγμα επικινδυνότητας που αναγκάζει τους εργαζόμενους να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να αντιμετωπίσουν τη φτώχια και την ανέχεια στην οποία τους έχουν καταδικάσει κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ταυτόχρονα η ανεργία και η επισφάλεια εξακολουθεί να συντηρείται ως μορφή πίεσης για να υποχωρήσουμε κι άλλο, για να δεχθούμε μεγαλύτερους περιορισμούς στα δικαιώματα μας μέχρι να μετατραπεί η εργασία σε δουλεία. Αυτό είναι το μοντέλο «εργασίας» που χτίζουν σε όλους τους κλάδους από κοινού Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση , αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν , αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.
Ο δρόμος για την αποτροπή νέων εργατικών «ατυχημάτων» είναι η οργάνωση του κόσμου της εργασίας στα Σωματεία του, κόντρα στην εγκληματική εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και σε λογικές εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να δώσουμε τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να διώξουμε το φόβο και την ανασφάλεια από τις καρδιές και τα μυαλά των εργαζομένων και να επιβάλλουμε τη μόνιμη και σταθερή εργασία, με τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Η «Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα