Πέμπτη, 18/04/2024 | 19:00

Π.Ε. Λευκάδας: 29.000 ευρώ απαιτήθηκαν για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον παλιό ΧΑΔΑ

334 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/09/2022, 8:17 πμ | 0 σχόλια

Τις 29.000 ευρώ αγγίζουν οι δαπάνες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για τη μίσθωση ιδιωτικών μέσων για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, που δημιουργήθηκε από την πυρκαγιά στις 22/8/2022 στην πρώην χωματερή του Δήμου Λευκάδας στην περιοχή των Αλυκών, όπως ομόφωνα εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή (31/8/2024) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Από τη πρώτη στιγμή του συμβάντος ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λευκάδας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας, την Αστυνομία Λευκάδας, το Δήμο Λευκάδας και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, συνδράμοντας αποφασιστικά στην καταστολή και την επιτήρηση της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα:
• 180 δρομολόγια φορτηγών, που μετέφεραν περίπου 3.000 κυβικά χώμα, για την επιχωμάτωση της πυρκαγιάς
• Εκσκαφέας JCB στο σημείο όπου πραγματοποιούσε επιχωματώσεις.
• Φορτωτής στη φόρτωση των φορτηγών με χώμα
• Υδροφόρο όχημα 15 κυβικών, όπου επί 30 ώρες παρείχε νερό για την κατάσβεση.

Επιπλέον, επιτόπου στο σημείο, και τις δύο ημέρες που διήρκησε το έκτακτο γεγονός ήταν διαρκώς ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λευκάδας, Αντώνιος Θεοχάρης, διευκολύνοντας και συντονίζοντας στο πεδίο, ενώ το «παρών» έδωσαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, καθώς και η Προϊσταμένη Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Ε. Λευκάδας, Όλγα Ανυφαντή. Επίσης, συνεχής ήταν η επικοινωνία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την διαρκή παρακολούθηση των επικρατούντων ανέμων με σκοπό την αξιολόγηση της κατεύθυνσης του καπνού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα