Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:05

Π.Ε. Λευκάδας: Υπογράφηκε η Σύμβαση για το οδικό έργο 2.190.000 ευρώ

331 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2022, 2:36 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Το νέο μεγάλο έργο 2.190.000 ευρώ αποδεικνύει ότι η δουλειά μας αποδίδει καρπούς» – Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Ένα ακόμα μεγάλο οδικό έργο, που θα βελτιώσει και ενισχύσει την οδική ασφάλεια σε βασικούς άξονες του επαρχιακού δικτύου σε Λευκάδα και Μεγανήσι, ξεκινά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, καθώς υπεγράφη (8/9/2022) η Σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση Βατότητας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 2.190.000 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο του Αναδόχου

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συμβασιοποίηση του νέου μεγάλου οδικού έργου 2.190.000 ευρώ, καθώς αποδεικνύεται ότι, η συνέπεια στη δουλεία μας αποδίδει καρπούς. Πλέον, τα έργα οδικής ασφάλειας πολλαπλασιάζονται και η Π.Ε. Λευκάδας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις τεχνικές παρεμβάσεις, για τη συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού δικτύου, τόσο στην Λευκάδα όσο και στο Μεγανήσι.

Το νέο έργο έρχεται σε συνέχεια προγενέστερων έργων μας, που ολοκληρώθηκαν ή εκτελούνται σήμερα, αλλά και αυτών που είναι ήδη σε πορεία υλοποίησης. Αναμένεται οι εκτελέσεις έργων οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Λευκάδας, κατά την διάρκεια της θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, να ξεπεράσουν τα 7.000.000 ευρώ.

Επαναλαμβάνουμε, ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει προτεραιότητα την οδική ασφάλεια στο δίκτυό μας και γι’ αυτό συνεχώς σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε έργα. Δεν μας αφορούν τα λόγια αλλά οι πράξεις, και ‘χτίζουμε’ για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ασφαλτικά, τάφρους & φρεάτια ομβρίων, τοιχία, στηθαία ασφαλείας, κάθετη σήμανση, κλπ. κατά μήκος οδικών αξόνων της Λευκάδας και του Μεγανησίου, όπως:
Ε.Ο. Σπαρτοχώρι – Κατωμέρι,
Ε.Ο. Λευκάδα – Βασιλική,
Ε.Ο. Λευκάδα – Σφακιώτες – Καρυά – Εγκλουβή – Βαυκερή,
Ε.Ο. Σύβρος – Άγιος Ηλίας,
Ε.Ο. Νυδρί – Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι,
Ε.Ο. Λυγιά – Κατούνα,
και σε πολλά άλλα σημεία.

Το έργο «Αποκατάσταση Βατότητας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 2.190.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2020ΕΠ52200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την κοινοπραξία «Κ/Ξ ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε. – Π. ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα