Τετάρτη, 04/10/2023 | 14:21

Πρέβεζα- DIGITAL BEACH SUMMIT-Πέτσας: σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τους δήμους

346 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/09/2022, 12:15 πμ | 0 σχόλια

Στο δεύτερο Digital Beach Summit, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας το πρώτο διήμερο του Σεπτεμβρίου στη μεγάλη αμμώδη παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας, παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχώρησε ταχύτατα στην ψηφιακή εποχή και μάλιστα τις δύσκολες μέρες της πανδημίας. Παράλληλα, τόνισε πως αυτή η ψηφιακή μετάβαση συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας διαφορετικής κουλτούρας διακυβέρνησης, αφού αυξάνεται η λογοδοσία και η διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προγράμματα χρηματοδότησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων, τονίζοντας πως διαμέσου του προγράμματος «Αντώνη Τρίτση» και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων έχουν απορροφηθεί ήδη 3.5 δισ. ευρώ και ο τελικός στόχος αφορά σε ένα ποσό της τάξης των 4,1 δισ. ευρώ. Ακόμη, υπογράμμισε πως αποτελεί μεγάλο στοίχημα για όλους η περαιτέρω επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών και πως το υπουργείο προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς αυτήν την κατεύθυνση.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στόχευση της κυβέρνησης και στην αύξηση της χρηματοδότησης σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής, η οποία πρέπει να προχωρά μαζί με τη βιώσιμη ανάπτυξη, δίνοντας το παράδειγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, όπου φέτος κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός.
Κλείνοντας ο κ. Πέτσας παρουσιάστηκε αισιόδοξος σχετικά με το μέλλον παρά τις δυσμενείς προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα. Τόνισε πως η κυβέρνηση περιμένει κάποιες πρόσκαιρες ανατιμήσεις το φθινόπωρο εξαιτίας του εισαγόμενου πληθωρισμού, αλλά προέβλεψε μια σταθεροποίηση των ενεργειακών τιμών, αφού η Ευρώπη φαίνεται πλέον έτοιμη να προβεί σε σοβαρές παρεμβάσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα