Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:58

Πρέβεζα- DIGITAL BEACH SUMMIT:ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, SMART CITIES ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

658 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/09/2022, 12:50 πμ | 0 σχόλια

Στα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να «αλλάξει» η χώρα και να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός μίλησε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κ. Τσάμης κατά την διάρκεια του 2ου Digital Beach Summit στο Μονολίθι Πρέβεζας.
Όπως τόνισε ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι τρία πράγματα: οι διαδικασίες, η τεχνολογία και η εργασιακή και ψηφιακή κουλτούρα, η οποία είναι ένα τεράστιο ζήτημα, καθώς όπως πρόσθεσε «το 38% των δήμων δεν μπορούν να ενσωματώσουν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού».
Κλείνοντας τόνισε πως οι δήμοι δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να βρουν 450 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Με την σειρά του, ο Δημήτρης Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΑΕΜ Α.Ε, Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων Δήμου Αθηναίων μίλησε για τις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Συμπλήρωσε πως ο Δήμος Αθηναίων πλέον διαθέτει το 80% των υπηρεσιών του ψηφιακά ενώ πλέον, 480.000 πολίτες έχουν κλείσει «άκοπα» μέσω πλατφόρμας, ηλεκτρονικά το ραντεβού τους.
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ Πασχαλίδου (COSMOTE Senior Account Manager ICT/Smart City, OTE Group of Companies), ο κ. Μιχόπουλος (CEO, EVOLUTION PROJECT), Hρακλής Μπουραντάς, CEO, Novoville, Γιάννης Mιχόπουλος, CEO, EVOLUTION PROJECT, Μάνος Αναστάσιος, CEO, DOT SOFT, Στάθης Βυτινιώτης, OMEXON HELLAS.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα