Τετάρτη, 19/06/2024 | 16:55

Πρέβεζα: Παρουσία του Γ.Γ Δ. Γαλαμάτη το Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε Ελλάδος

425 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/09/2022, 10:12 πμ | 0 σχόλια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που φέτος φιλοξένησε ο Δήμος της Πρέβεζας.
Εκπρόσωποι Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων από κάθε γωνιά της Ελλάδας συμμετείχαν στο συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο Πρέβεζας, τη Δημοτική Ραδιοφωνία (με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας της) έχοντας την υποστήριξη του Επιμελητηρίου, τοπικών επιχειρήσεων και εθελοντών.
Το απόγευμα της Παρασκευής πάνω από 15 αντιπροσωπείες με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ζεϊμπέκη έφτασαν στην Πρέβεζα και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδα Αργυρό.
Το κεντρικό κομμάτι των εργασιών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο “Μαργαρώνα” παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη.
Την έναρξη τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους και με χαιρετισμό που απεύθυναν υπογραμμίζοντας τον ρόλο που παίζουν τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης στην αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Ελενα Ριζεάκου και ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης,οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Πρέβεζας Αντώνης Μπέζας και Ασπροπύργου Στάθης Ρεστέμης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι προσκεκλημένοι.
Χαιρετισμό επίσης έστειλαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου και άλλοι φορείς που δεν κατάφεραν να παραστούν στις εργασίες.
Τις εργασίες άνοιξε ο “οικοδεσπότης” του συνεδρίου δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει παίξει γενικότερα το ραδιόφωνο και ειδικότερα το δημοτικό ραδιόφωνο στην ενημέρωση των πολιτών στο πέρασμα του χρόνου ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός υπογράμμισε τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών της Ραδιοφωνίας και έχουν βελτιώσει αισθητά την εμβέλεια της.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από την Ένωση που είχαν αποδέκτες τον δήμαρχο Πρέβεζας για την άρτια διοργάνωση και την φιλοξενία και δύο εργαζόμενους την Λίτσα Γκιτάκου από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, για τα 30 χρόνια εργασίας και προσφοράς στη Δημοτική Ραδιοφωνία και τον Ιωάννη Ντούσια από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, για τη συμβολή του στην προώθηση των ζητημάτων της Ένωσης


Ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Ζεϊμπέκης ευχαρίστησε θερμά τη δημοτική αρχή για την φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου , ενώ έδωσε το στίγμα της “επανεκκίνησης” των δημοτικών μέσων ενημέρωσης ζητώντας αδειοδοτήσεις για όλους.
Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης επεσήμανε ότι η Ενωση έχει χειριστεί με σοβαρότητα και σεβασμό ζητήματα που αφορούν τα δημοτικά μέσα υπογραμμίζοντας πως σε ότι αφορά το αίτημα για υπαγωγή τους σε ενιαίο νομικό καθεστώς λειτουργίας αποφασίστηκε, η άμεση σύσταση ομάδας διοίκησης έργου (ΟΔΕ) από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η οποία θα εξετάσει όλες τις προτάσεις, ώστε να καταλήξει, μέσα στο μήνα , στην πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Παρεμβάσεις για συνδικαλιστικά θέματα έκαναν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μποροδήμας,της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, υπογραμμίζοντας ότι οι Ενώσεις βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους, ενώ οι εργασίες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των συνέδρων και την διεξαγωγή των συμπερασμάτων.
Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Νικόπολης, ενώ για σήμερα Κυριακή οι προσκεκλημένοι θα συμμετέχουν σε κρουαζιέρα στον Αμβρακικό Κόλπο.
Το ραντεβού για το επόμενο συνέδριο έχει ήδη κλειστεί για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα