Τρίτη, 06/06/2023 | 08:02

Πρέβεζα: Ξεκίνησε το 2ο Digital Beach Summit

332 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/09/2022, 11:55 μμ | 0 σχόλια

Άνοιξε τις πύλες του το δεύτερο Digital Beach Summit, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας το πρώτο διήμερο του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο συνέδριο, το οποίο δίνει έμφαση στα ζητήματα μετάβασης σε μια νέα ψηφιακή και πράσινη εποχή. Το πρωτοποριακό συνέδριο πραγματοποιείται στη μεγάλη αμμώδη παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με τις «Ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές το 2020» σύμφωνα με το European Best Destinations.
Την αυλαία του συνεδρίου άνοιξε ο Δημήτριος Γερογιάννης, Project Manager του δεύτερου Digital Beach Summit και Ειδικός Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε σε αδρές γραμμές στους στόχους και σκοπούς του συνεδρίου.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Πρέβεζας, Νικόλαος Γεωργάκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην καινοτομία του Digital Beach Summit, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές διεύρυνσης της πράσινης και της ψηφιακής ανάπτυξης. Ως οικοδεσπότης του συνεδρίου καλωσόρισε τους ομιλητές, αλλά και τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν τα πεπραγμένα του συνεδρίου. O κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Πρέβεζας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, αλλά και τη μετάβαση σε μια νέα πράσινη εποχή.
Για την τεχνολογία και την πράσινη ανάπτυξη μίλησε από το βήμα του 2ου Digital Beach Summit στο Μονολίθι Πρέβεζας, ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως η τεχνολογία και η φύση πρέπει να συνδυάζονται. Όλες οι σχεδιαζόμενες πολιτικές θα πρέπει να υπακούουν την αειφορία. Όπως είπε, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει να συνδυάζονται ο πράσινος μετασχηματισμός, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η κοινωνική συνοχή.
Τέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα 3,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και για νέες επενδύσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα