Κυριακή, 04/06/2023 | 01:56

Πρέβεζα: Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές τουρνουά Πετάνκ

585 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/09/2022, 12:35 μμ | 0 σχόλια

Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα διοργανώθηκε με άψογο και αψεγάδιαστο τρόπο διεθνές τουρνουά στο πετάνκ, ήταν το 1ο και έπεται συνέχεια. Αφού το διεθνές τουρνουά Πετάνκ στην Πρέβεζα μόλις άνοιξε τα φτερά του και τον Μάη του 2023 έρχεται το 2ο.

Σε κάθε περίπτωση το 1ο διεθνές τουρνουά Πετάνκ στην Πρέβεζα σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία! Οι αγώνες έγιναν στα νέα γήπεδα απέναντι από το Μνημείο του Άγνωστου Ναύτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στα γήπεδα της Κυανής Ακτής.

Στον τελικό τριπλέτας της Κυριακής αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες της Πρέβεζας ο Σύλλογος Φίλων Πετάνκ “Αμπαλί” και ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος, καταφέρνοντας να αποκλείσουν όλα τα άλλα γκρουπ που ταξίδεψαν στην πόλη μας από την Ελλάδα αλλά και πολλές χώρες της Ευρώπης.
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η τριάδα του Συλλόγου Φίλων Πετάνκ αποτελούμενη από τους Τάσο Δημητρίου, Ηλία Τέφα και Γιώργο Μπαλέρμπα η οποία νίκησε με σκορ 13-8, στη δεύτερη θέση η ομάδα του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Πρέβεζας και στην τρίτη επίσης αθλητές του Συλλόγου Φίλων Πετάνκ Πρέβεζας.
Και οι ντουμπλέτες όμως είχαν “άρωμα” Πρέβεζας με το δίδυμο Μαντούσης-Πάντας να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, την δεύτερη αποστολή από την Αγγλία και την πρώτη θέση ομάδα από την Κέρκυρα.


Ο πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Κώστας Νικολός ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση ( Δήμο Πρέβεζας, Επιμελητήριο, Περιφερειακή Ενότητα) τους εθελοντές και βέβαια τους αθλητές και τις αθλήτριες που ταξίδεψαν στην Πρέβεζα από κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο.
Οι διοργανωτές προχώρησαν και σε μια σειρά βραβεύσεων ανθρώπων που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στο άθλημα.
Τιμητική διάκριση μέσα σε θερμό χειροκρότημα έλαβε ένας από τους πρωτοπόρους παίκτες της Πρέβεζας ο Σάββας Φώτογλου, ο επίσης παλαίμαχος Λευτέρης Γούδας, ο φίλος του αμπαλί από την Αγγλία Ντεϊβιντ Μέϊσον, ο Αυγουστής Μίχαλος και ο “δικός μας” κορυφαίος παίκτης Τάσος Δημητρίου.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κατά τη διάρκεια των απονομών εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η Πρέβεζας έχει πολλά να προσφέρει αλλά και πολλά να κερδίσει από την αγάπη για το αμπαλί.
Απονομές έκαναν επίσης μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Χρονόπουλος, ο περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτηξη Τώρα”” Γιώργος Νίτσας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρος Κόκκαλης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, ενώ παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου και Λούρου Νίκος Παγγές κ.α.
Υπόσχεση όλων ήταν ότι θα δράσουν από κοινού και την επόμενη χρονιά θα διοργανώσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα