Κυριακή, 04/06/2023 | 01:57

Πρέβεζα: Με αφορμή το δυστύχημα στη Χόχλα-συνδικαλιστικοί φορείς στην Επιθεώρηση Εργασίας

753 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/09/2022, 3:21 μμ | 0 σχόλια

Παρέμβαση σωματείων,φορέων και συνδικαλιστών στο ΣΕΠΕ Πρέβεζας.
Με αφορμή το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην επιχείρηση ΧΟΧΛΑ ΑΕΒΕ,που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 2 συναδέλφων και το σοβαρό τραυματισμό άλλου,σωματεία, φορείς και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παρέμβαση στο ΣΕΠΕ Πρέβεζας.
Στάθηκαν στο γεγονός της έλλειψης εντατικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς,της συνειδητής υποβάθμισης και υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών,ευθύνη που βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και ουσιαστικά έχει λύσει τα χέρια της εργοδοσίας για να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων.Κάλεσαν την υπηρεσία να πιέσει για αυτή την κατάσταση και να εντείνει τους ελέγχους της.
Η εντατικοποίηση της δουλειάς,η δουλειά τις Κυριακές,η καταστρατήγηση του ωραρίου και των συμβάσεων εργασίας,η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς φέρνουν αυτά τα ολέθρια αποτελέσματα.Τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας αποτελούν κόστος για τους εργοδότες που βάζουν τις ζωές των εργατών καθημερινά σε κίνδυνο και ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα αυγατίζουν τα κέρδη τους.
Παραλληλα τα ταξικά σωματεία τονίζουν πώς οι προσπάθειες από την πλευρά της εργοδοσίας να συγκαλύψει τις ευθύνες της,θέλοντας να παρουσιάσει τα θύματα ως εργαζόμενους σε εξωτερικό συνεργείο θα πέσουν στο κενό.
Τέλος καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της Πρέβεζας να δώσουν μαζικό,μαχητικό παρόν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8/9,στις 7.30μμ,έξω από το Δημαρχείο της Πρέβεζας.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα