Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:39

Πρέβεζα-ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

443 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/09/2022, 7:29 μμ | 0 σχόλια

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων εργατών που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Κυριακής την ώρα της δουλειάς, σε εργατικό ατύχημα που προκλήθηκε από έκρηξη φιάλης αερίου στο εργοστάσιο ιχθυοτροφείο “ΧΟΧΛΑ ΑΒΕΕ”. Αλλά και ταχεία ανάρρωση στον τρίτο εργάτη που τραυματίστηκε και που έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Το εργατικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή των δύο εργατών έρχεται να προστεθεί στην πολύνεκρη λίστα που σημειώνεται καθημερινά. Όμως δε φταίει η κακή ώρα! Ακόμη περισσότερο, δεν ήταν η απροσεξία των εργατών.
Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ξηλώνει εργατικά δικαιώματα, προσαρμόζει τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αφήνει μια σειρά αναγκαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς να φυτοζωούν, δίνοντας έτσι αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να θυσιάζουν τη ζωή των εργατών στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους δεν υπολογίζουν τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας. Η ζωή των εργατών μπαίνει στη ζυγαριά με τα κέρδη τους. Για αυτούς είναι απλά αριθμητική, ένα κόστος στους υπολογισμούς των κερδών τους! Οι εργάτες έχουν μία επιλογή, να πάρουν τώρα την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση τη ζωής τους. Οι κομμουνιστές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δε λογάριασαν τη ζωή των δύο εργατών.
Απαιτούμε:
Να αποδοθούν τώρα ευθύνες! Να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα σε βάρος της ζωής των εργατών.
Τώρα να στηριχτούν οι οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών
Κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν τώρα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Δε γίνεται να παίζουν οι εργάτες τη ζωή τους κορώνα γράμματα για το μεροκάματο!
Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας καθώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως το σώμα επιθεώρησης εργασίας. Να εξασφαλιστεί γιατρός, νοσηλευτής εργασίας και τεχνικός ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς, παρόντες σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας.
Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα διασφαλίζουν από το κατώτερο μεροκάματο μέχρι και τις συνθήκες εργασίας. Τέλος στα ωράρια λάστιχο, δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα