Πέμπτη, 25/04/2024 | 16:28

Πρέβεζα-Αγωνιστική Παρέμβαση: Άκυρη κρίθηκε η απόλυση του Γιώργου Σιαφάκα

661 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/09/2022, 9:42 μμ | 0 σχόλια

ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΑΚΥΡΗ κρίθηκε η απόλυση του συναδέλφου Γ. Σιαφάκα, προέδρου του Σωματείου εργαζομένων «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Π.Ε. ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΤΕΛ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ». Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας ακύρωσε την απόλυση του συναδέλφου που εκδιώχθηκε από την εργασία του λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης ως πρόεδρος στο σωματείο του.
Η πρόσφατη και όχι η μοναδική εργασιακή περιπέτεια (έχει προηγηθεί και άλλη απόλυση, η οποία ακυρώθηκε και αυτή) δεν εκτυλίχθηκε μόνο στις αίθουσες του Δικαστηρίου. Έτσι, και η ακύρωση της απόλυσης δεν είναι προϊόν μόνο του δικαστικού αγώνα που προηγήθηκε· παραστάσεις διαμαρτυρίας από σωματεία και εργαζόμενους/ες στην Επιθεώρηση Εργασίας, συνεντεύξεις τύπου, κείμενα και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από το δικαστήριο, έπαιξαν τον θετικό τους ρόλο.
Πολύ περισσότερο, η ακύρωση της απόλυσης, αν και αφορά τον συγκεκριμένο συνάδελφο, δεν «ανήκει» αυστηρά και μόνο σε αυτόν. Ανήκει σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες που αυτή τη στιγμή εργάζονται σε κάθε εργασιακό χώρο στην πόλη μας και έρχεται να μας υπενθυμίσει
πως δεν πρέπει να κρατάμε το στόμα μας κλειστό μπροστά στην εργασιακή κατρακύλα που βιώνουμε, όταν καταστρατηγούνται ωράρια, όταν δεν καταβάλλονται υπερωρίες, επιδόματα και μισθοί, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες ακόμη και για την ίδια τη ζωή, όταν…
πως δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, από την προάσπιση της αξιοπρέπειας στη δουλειά και τη ζωή.
Πολύ περισσότερο ανήκει σε όλους μας, γιατί ο συνάδελφος που απολύθηκε άδικα θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς, είναι από τον δικό μας κόσμο· τον κόσμο της δουλειάς.
Επειδή λοιπόν, ως Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, έτσι αντιμετωπίζουμε την κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία· σαν κάτι δικό μας, ως υπόθεση όλων των εργαζομένων, θεωρούμε πως ειδικά, σήμερα, που η ακρίβεια και η φτώχια διογκώνονται και που η κυβέρνηση ατσαλώνει νομοθετικά την εργοδοσία κόντρα και ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποκτά τη μεγαλύτερη αξία η αναγκαιότητα της οργάνωσης, του συντονισμού, της αλληλεγγύης, του συλλογικά και από τα κάτω ανατρεπτικού εργατικού αγώνα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα