Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:58

Μαίρη Χρονοπούλου: Συγκλονίζει για τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη – «Αισθάνομαι ότι ακολουθώ»

458 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/09/2022, 6:59 μμ | 0 σχόλια

Συγκλονίζει ο τρόπος που αντιμετωπίζει τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, μία ακόμη από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς που έχει αναδείξει το Ελληνικό Καλλιτεχνικό στερέωμα, η Μαίρη Χρονοπούλου.

Ποια ήταν η ανυπέρβλητη σκηνή της Μάρθας Καραγιάννη, που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου!
Πολλές σκηνές χαρακτηριστικές έμειναν στη μνήμη της Μαιρης αλλά βρίσκει ανυπέρβλητη την ποδοσφαιρική περιγραφή της Μάρθας για τον ποδοσφαιριστή Μασούρο (κατα κόσμον Κώστα Βουτσά)!
Το κατευόδιο της Μαίρης Χρονοπούλου στην αδελφική της φίλη.
«Μαρθούλα, γλυκό μου κορίτσι, να είναι το ταξίδι σου ήρεμο. Έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε…»
Του ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΜΟΥΤΙΔΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Η Μαίρη Χρονοπούλου μιλά για ένα από τα ομορφότερα κορίτσια των ελληνικών μιούζικαλ, που παρότι δεν υπήρξαν ποτέ κολλητές, παρέμειναν -έως και σήμερα- αδελφικές φίλες!
«Δεν ήταν κολλητή μου, αλλά είχαμε αδελφικές σχέσεις. Ήταν από τις ελαχιστότατες συναδέλφους που με επισκεπτόταν στο νοσοκομείο, τόσα χρόνια που ήμουν άρωστη. Αυτή και η Μπεάτα Ασημακοπούλου. Δεν ήταν καμία τους κολλητή μου. Με την Μπεάτα μάλιστα είχαμε να συναντηθούμε 40 χρόνια! Μετά από τρεις μήνες έφυγε από καρκίνο! Είμαι κουρέλι. Τόσοι θάνατοι, σε δυο ημέρες μέσα. Αισθάνομαι ότι ακολουθώ… Και όλοι σχεδόν μικρότεροι μου.
Αυτό το διήμερο ήταν ενα ‘Αουσβιτς καλλιτεχνικό.
Τέτοιο μαζικό θανατικό, είναι απλά απίστευτο. Ψάχνοντας γύρω μου σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορογράφους, βλέπω μια απέραντη ερημιά. Ενα καθολικό, καλλιτεχνικό μακελειό. Απλά, δεν το αντέχω. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα αυτή η «σφαγή»!

Αναφέρθηκε όμως και σε ενα χαρακτηριστικό, υπέροχο στιγμιότυπο υποκριτικου κρεσέντο της Μάρθας Καραγιάννη.
«Με την Μάρθα παίξαμε, μαζί, μόνο στα μιούζικαλ.
Την θυμάμαι συνεχώς μέσα σε μια δίαιτα, για να βάζει μπικινακια (όλοι της ζητούσαν να εμφανίζεται με μαγιό) και βλαστημούσε την ώρα και την στιγμή. Πρόσεχε πολύ την σιλουέτα της…
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ποδοσφαιρική περιγραφή που έκανε, για τον αγαπημένο της Κώστα Βουτσά (στον ρολο του ποδοσφαιριστή Μασούρου, στην ταινια «Μια κυρια στα μπουζούκια»).
Ήταν ανυπέρβλητη εκεί!
Μαρθουλα, γλυκό μου κορίτσι, να είναι το ταξίδι σου ήρεμο. Έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε…»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα