Πέμπτη, 25/04/2024 | 12:32

Δήμος Ζηρού: Ευχές στον σκηνοθέτη Γιώργο Γούση να κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές του Παγκόσμιου κινηματογράφου

556 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2022, 2:51 μμ | 0 σχόλια

Ευχές στον συνδημότη μας σκηνοθέτη Γιώργο Γούση να κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές του Παγκόσμιου κινηματογράφου στην 95η διοργάνωση των Όσκαρ στην Αμερική!

Η ταινία μυθοπλασίας «Μαγνητικά Πεδία» του σκηνοθέτη Γιώργου Γούση με καταγωγή από τον οικισμό Βούλιστα της Κοινότητας Παναγιάς του Δήμου Ζηρού, επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων Όσκαρ στην Αμερική με σκοπό τη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας), στο πλαίσιο της 95ης διοργάνωσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, επέλεξε επταμελής επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Μετά τη ιδιαίτερα τιμητική διάκριση ο συνδημότης κορυφαίος σκηνοθέτης ταξίδεψε στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, προσκεκλημένος Ελλήνων ομογενών.
Σημειώνεται ότι η ταινία με τίτλο Μαγνητικά Πεδία είναι η πρώτημεγάλου μήκους που σκηνοθετεί ο Γιώργος Γούσης. Στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κέρδισε έξι βραβεία ανάμεσα στα οποία ήταν ο Χρυσός Αλέξανδρος στο τμήμα Film Forward, Βραβείο FIPRESCI και Καλύτερης Ελληνικής ταινίας από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών.
Η ταινία «Μαγνητικά Πεδία» αναδείχτηκε μεγάλος νικητής και των φετινών κινηματογραφικών βραβείων Ίρις που απονεμήθηκαν στο θέατρο Άλσος από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, καθώς απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία μεταξύ των οποίων και αυτά της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Έλενας Τοπαλίδου, Σεναρίου και Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.
Συγχαίρουμε τον συνδημότη μας Γιώργο Γούση για τις μέχρι τώρα επιτυχίες του και του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στη διεκδίκηση βραβείου Όσκαρ στην 95η διοργάνωση βραβείων στην Αμερική, που είναι και η κορυφαία διοργάνωση στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα