Τρίτη, 23/04/2024 | 15:52

Και Άκτια Και αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στην Πρέβεζα

536 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/09/2022, 11:48 μμ | 0 σχόλια

Ένα διήμερο αφιερωμένο στο αθλητισμό και τον πολιτισμό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην Πρέβεζα το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου . Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Πρέβεζας ένωσε τις δυνάμεις του με το Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας, τους Συλλόγους Ευ Ζην και Α.Ο. Πρέβεζας, αθλητικούς συλλόγους κολύμβησης και την Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για να πραγματοποιηθούν τα 8α «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» το Σάββατο το πρωί και την Κυριακή το απόγευμα. Αγώνες που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με την παρουσία πρωταθλητών. Ο κ. Αργυρός θύμισε ότι οι αγώνες των Ακτίων γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα, απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.
Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα είπε ο κ. Αργυρός για τους κολυμβητικούς αγώνες που θα γίνουν το πρωί του Σαββάτου μπροστά από το Δημαρχείο αλλά και για τους αγώνες δρόμου που θα γίνουν την Κυριακή το απόγευμα και περιλαμβάνουν μαθητικούς αγώνες αλλά και για τους αγώνες δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων. Ο κ. Αργυρός ζήτησε την κατανόηση των πολιτών και των επισκεπτών για την όποια όχληση δημιουργηθεί από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να βρεθούν στις διοργανώσεις για να στηρίξουν με το χειροκρότημα τους τους συμμετέχοντες. Στο τέλος των αγώνων και μετά τις απονομές των αναμνηστικών μεταλλίων στους αθλητές θα “στηθεί” μια γιορτή στην πλατεία Ανδρούτσου όπου μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουνε με τους δικούς μας WEAST COAST.
Μια ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα αύριο Σάββατο στις 8:30 το βράδυ θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τη μουσική παράσταση “Στη γειτονιά των Αγγέλων” ένα αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη σε μελοποιημένη ποίηση. Η μουσική διεύθυνση όπως και η ενορχήστρωση των μουσικών έργων ανήκει στον Θεόδωρο Λεμπέση, ενώ θα συμμετέχουν και δύο πρεβεζάνες λυρικές τραγουδίστριες. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας, τόνισε ο κ. Αργυρός που στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα συμμετέχουν δύο λυρικές τραγουδίστριες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Πρέβεζα η Μαρία Αλεξάνδρου και η Χριστίνα Ζάκα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα