Δευτέρα, 22/07/2024 | 00:32

Αγριεύει ο καιρός: Κίνδυνος από ανεμοστρόβιλους σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά

530 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/09/2022, 2:31 μμ | 0 σχόλια

Τα… δόντια του θα δείξει ο καιρός με ανεμοστρόβιλους σε Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά την Τρίτη (27.09.2022) σύμφωνα με το Meteo. Η σφοδρή κακοκαιρία Bogdan από την Ιταλία, αναμένεται να αρχίσει νωρίτερα, καθώς τις επόμενες ώρες προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά – βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τις βραδινές ώρες απόψε (σ.σ. 26.09.2022) σύμφωνα με το Meteo ο καιρός θα αλλάξει με δυνατές βροχοπτώσεις και μπόρες έως τουλάχιστον το μεσημέρι της Τρίτης (27.09.2022), φαινόμενα που συνοδεύονται με την κακοκαιρία Bogdan που καταφτάνει από τη γειτονική Ιταλία.

Αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (26.09.2022):

– Αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

– Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Επισημαίνεται ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (27.09.2022) κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου, καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους. Μικρή πιθανότητα υπάρχει επίσης για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

ΠΗΓΗ: newsit.gr φωτό: Α.Π.Ε.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα