Δευτέρα, 11/12/2023 | 01:52

Το σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού , καταγγέλλει την εργοδοσία στα Goody’s Ιωαννίνων

427 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/08/2022, 12:42 μμ | 0 σχόλια

Το σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει την εργοδοσία στα Goody’s Ιωαννίνων που σήμερα 2 Αυγούστου εξήγγειλε παράνομα και εκδικητικά απολύσεις 2 συναδέλφων.

Σε συνέχεια συναντήσεων με την εργοδοσία για καλύτερους όρους δουλειάς, αυξήσεις στα μεροκάματα και προσλήψεις προσωπικού η εργοδοσία σήμερα εξήγγειλε απολύσεις εργαζομένων με σκοπό να επιβάλλει σιγήν ιχθύος με εργαζόμενους που δεν θα διεκδικούν και δεν θα σηκώνουν κεφάλι. Πρόκειται για συναδέλφους μας όπου μαζί με μέλος της διοίκησης του σωματείου μας πρωτοστατούσαν στον χώρο δουλειάς τους για την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι απολύσεις αυτές έρχονται μέσα σε συνθήκες όπου η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων με αποτέλεσμα ο μισθός να μην αρκεί ούτε για 15 μέρες καθώς οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη κατανάλωσης εξανεμίζουν το εισόδημα των εργαζομένων.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία έχει την στήριξη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων όπου με την πολιτική που εφαρμόζουν με αποκορύφωμα τον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, δίνουν όλα τα εργαλεία στην εργοδοσία να ξεσαλώνει στις πλάτες των εργαζομένων διασφαλίζοντας μεγαλύτερα κέρδη.

Οι εργαζόμενοι μόνο με την οργάνωση τους στα σωματεία τους και με την δική τους πάλη μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους.

Το σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να μην ανεχτούνε την συνέχεια αυτής της κατάστασης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα