Τρίτη, 16/04/2024 | 21:15

Σε πρόγραμμα προστασίας και διατήρηση της βιοποικιλότητας εντάχθηκε η Αρχαία Νικόπολη

405 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/08/2022, 8:45 πμ | 0 σχόλια

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας στις περιοχές σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας θα υλοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης παρέστησαν μεταξύ άλλων οι δύο υπουργοί Λίνα Μενδώνη και Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Κωσταντίνος Τριάντης δεδομένου ότι ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα υποστηρίξει την όλη διαδικασία.
Στους αρχαιολογικούς χώρους συμπεριλαμβάνονται η Νικόπολη στην Πρέβεζα καθώς και η παλιά πόλη και το νησάκι των Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 258.500 ευρώ και με διάρκεια 18 μηνών, προβλέπει την καταγραφή της χλωρίδας και της πανίδας σε συνολικά είκοσι αρχαιολογικούς χώρους.
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας χαρακτηρίζονται από έναν μοναδικό πλούτο βιοποικιλότητας ενώ η αυξημένη προστασία τους έχει συμβάλει στη διατήρηση των μοναδικών, σε πολλές περιπτώσεις, ειδών χλωρίδας και πανίδας.
“Λαμβάνοντας υπόψη τους πιθανούς κινδύνους από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, προχωρούμε σε ένα πρόγραμμα συστηματικής αποτύπωσης και τεκμηρίωσης αυτού του σπάνιου αποθέματος” κατέληξε η κ.Μενδώνη ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους κ. Αμυρά και Τριάντη για την υποστήριξή τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα