Τρίτη, 23/04/2024 | 14:19

Πρέβεζα: Επιτυχημένη αλλά και η πιο… “προσεγμένη” γιορτή της σαρδέλας

1206 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/08/2022, 12:40 πμ | 0 σχόλια

Όταν μια προσπάθεια γίνεται με επιμέλεια, έντονο ενδιαφέρον και έντονη φροντίδα, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα στεφθεί από επιτυχία.

Η Πρέβεζα την Κυριακή 28 Αυγούστου έζησε την πιο “Προσεγμένη” γιορτή της σαρδέλας που έγινε ποτέ. Και για να γίνει αυτό θέλει τρόπους.

Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ούτε ένας Δημότης να διαμαρτύρεται στο πνεύμα του “Βρώμισε σαρδελίλα η Πρέβεζα”. Θυμάστε προηγούμενες γιορτές σαρδέλας;

Ακόμα και ο τρόπος που στήθηκαν τα τραπέζια και ολόκληρη η οργάνωση ήταν εξαιρετική. Στην είσοδο υπήρχε αρκετά μεγάλη απόσταση μέχρι να πάει ο κόσμος και να στηθεί για να πάρει σαρδέλες.

Οι Δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Πρέβεζας παίρνουν άριστα, η όλη οργάνωση παίρνει άριστα.

Ήταν τόσο προσεκτικά και με ακρίβεια όλα υπολογισμένα, που δεν παρατηρήθηκε ο τρόπον τινά “Αχταρμάς” άλλων εποχών.

Ακόμα και οι ελάχιστοι λόγω της κάπνας, της σαρδελίλας είχαν ως άποψη το να καταργηθεί η γιορτή της σαρδέλας εξαιτίας των παραπάνω, είναι πολύ πιθανό μετά την γιορτή της σαρδέλας την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, να έχουν αναθεωρήσει την άποψή τους.

Η «Γιορτή της Σαρδέλας» το παραδοσιακό αγαπημένο πανηγύρι που αναδεικνύει την παράδοση της Πρέβεζας στην αλιεία και τον θαλάσσιο «πλούτο» του
Αμβρακικού Κόλπου διοργανώθηκε με εξαιρετικό τρόπο φέτος από τον δήμο Πρέβεζας και ήταν απόλυτα επιτυχημένη!

Ππολλοί επισκέπτες αλλά και αρκετοί ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα, σαλάτα με κηπευτικά της περιοχής μας και άφθονο κρασί, ενώ τραγούδησαν και χόρεψαν μέχρι αργά στο λαϊκό πανηγύρι της Πρέβεζας.

Η ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι «ταξίδεψαν» το κοινό στους αγαπημένους μουσικούς δρόμους της παράδοσης ενώ η Μαρίνα Μανωλάκου ερμήνευσε τα πιο γνωστά λαϊκά τραγούδια.

Η όμορφη βραδιά πλαισιώθηκε από το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας που η παρουσία του απέσπασε μόνο ευμενή σχόλια και κριτικές και δικαίως απέσπασε και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Όλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Και του χρόνου με υγεία!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα