Παρασκευή, 22/09/2023 | 14:18

Πρέβεζα: Διαμαρτυρίες για επικινδυνότητα στον κόμβο στο Ζέφυρο

1185 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/08/2022, 8:57 πμ | 4 σχόλια

Η δημιουργία του κόμβου στον Ζέφυρο έγινε με σκοπό να λύσει προβλήματα και να αποτρέψει τροχαία ατυχήματα, ωστόσο υπάρχουν φωνές που διαμαρτύρονται  αναφορικά με την χρησιμότητά του.

Θυμίζουμε αναφορικά με τον κυκλικό κόμβο στη θέση Λιμποχωβίτη Ζέφυρος ότι έγινε ένα έργο για να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο Πρέβεζας-Ιωαννίνων.

Οι εργασίες (προυπολογισμού 545 χιλιάδων ευρώ) περιελάμβαναν κυκλικό κόμβο με κεντρική κυκλική νησίδα,νησίδες στους συμβάλλοντες κλάδους, σήμανση και ασφάλιση, ηλεκτροφωτισμό και κατασκευή των απαραίτητων υδραυλικών έργων για την αποστράγγιση του οδοστρώματος.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους των γύρω περιοχών που περνούν από τον συγκεκριμένο δρόμο και μάλιστα κάνουν λόγο για απρόσεκτη οδήγηση που εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων. Πολίτης του νομού Πρέβεζας μας ρώτησε αν η κατάσταση βελτιώθηκε ή έγινε χειρότερη σε σχέση με πριν, Αναγνώστρια προέβλεψε ότι με μαθηματική ακρίβεια  θα συμβεί τροχαίο ατύχημα στο συγκεκριμένο κόμβο. Φίλος Αναγνώστης τόνισε μεταξύ άλλων: “Κύριε Πλεουρα σας παρακαλώ να μου πείτε ποιος πανέξυπνος έφτιαξε τον κόμβο στον ζεφυρο επειδή κάθε μέρα κατεβαίνω Πρέβεζα και γυρνάω το απόγευμα στο λουρο δεν μπορώ να σου πω τι γίνεται όσοι έρχονται από τον Αρχάγγελο δεν σταματάνε με κίνδυνο να μας σκοτώσουν ..”
Υπάρχουν διαμαρτυρίες που κάνουν σαφέστατα λόγο για επικινδυνότητα στον κόμβο του Ζέφυρου.

4 σχόλια για “Πρέβεζα: Διαμαρτυρίες για επικινδυνότητα στον κόμβο στο Ζέφυρο”

 1. Ο/Η Mark Buckland λέει:

  As with most roads and junctions in Greece the signage and road markings are totally insufficient. If you have the ‘right of way’,have to ‘stop’ or ‘give way’ at a junction the signs and road markings should all correspond with each other so every driver knows what to do and where.

 2. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΑΚΑΝΤΟΥΝΑΣ λέει:

  Να μου επιτρέψει ο φίλος που πηγαινοέρχεται καθημερινά,και θα έπρεπε να το ξέρει να του πω ότι αυτοί που έρχονται από τον Αρχάγγελο και μπαίνουν στον κόμβο έχουν προτεραιότητα και γι αυτό δεν σταματάνε.

  1. Ο/Η Ναστούλης Αποστολος λέει:

   Προτεραιότητα έχει αυτός που κινείστε στον κόμβο όχι αυτός που μπενει και το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος έχει ξεχάσει τα σήματα υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας η κινουμε σε δρόμο με προτεραιότητα που χρησιμοποιήσαμε στον κόμβο
   Νομίζω η χρήση του στοπ θα ήταν που πιο χρήσιμο και πολύ πιο κατανοητό

 3. Ο/Η Γεωργιος λέει:

  Διαμαρτυρονται όλοι οι άσχετοι που νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν προτεραιότητα και πότε οι αλλοι. Δεν γνωρίζουν τις πινακιδες. Μια χαρά είναι ο κόμβος. Εμείς είμαστε άσχετοι χωρίς παιδεία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα