Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:14

Πρέβεζα: Αγώνας δρόμου για να σωθεί 18χρονος -Με συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

1985 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/08/2022, 10:40 πμ | 0 σχόλια

Τετάρτη 24 Αυγούστου ώρα περίπου 07:15 δέχεται κλήση το κέντρο υγείας Καναλακίου για τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο στην περιοχή τις Αγίας Κυριακής κοντά στην Πάργα!

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ο διασώστης πληρώματος ασθενοφόρου και ο γιατρός από το κέντρο υγείας μαζί φτάνουν στον τόπο του ατυχήματος και είναι ένα παιδί 18χρονών χτυπημένο.

Ορθώς δύο περαστικοί γιατροί του έχουν τοποθετήσει σκληρό κολάρο και τον έχουν σε πλάγια θέση ώστε να μην κάνει εμετό και υποστεί αναρρόφηση.

Από το κέντρο υγείας διασώστης και γιατρός, με σωστό χειρισμό ακινητοποίησης τον βάζουν στο φορείο του ασθενοφόρου και άμεσα τον μεταφέρουν στο κέντρο υγείας Πάργας για σταθεροποίηση της κατάστασης.
Ο 18χρονος είχε πολλά θλαστικά σπασμένη μύτη (πιθανόν και η βάση του κρανίου) σε 20 λεπτά και αφού έκαναν ότι μπορούσαν στην Παργα ξεκίνησε μια γρήγορη και με ασφάλεια διακομιδή έως την διασταύρωση της Πάργας συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας από την Παργα.

Στη συνέχεια με μεγάλη ταχύτητα σε όλη την διαδρομή διότι το παιδί αιμορραγούσε και από μύτη και από αυτιά και από τα θλαστικά και αφού είχε ενημερωθεί το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι χρειάζεται συνοδεία από το ύψος του δρόμου που ξεκινά η Αρχαία Νικόπολη, στο ύψος που ήταν ο “έλεγχος ή αν θέλετε το κατάστημα του κ. Ακρίβη, περίμενε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε η διακομιδή του 18χρονου στο γενικό νοσοκομείο Πρέβεζας.

Η κατάσταση του 18χρονου είναι σοβαρή, αλλά σταθερή. Μακάρι να τα καταφέρει το παιδί.

Εδώ θα μας επιτρέψετε να αποδώσουμε τα εύσημα μας για την προσπάθεια που κάνουν για μια ακόμη φορά οι άνθρωποι στον τομέα της υγείας και οι ένστολες αρχές.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα