Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:01

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής

443 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/08/2022, 6:21 μμ | 0 σχόλια

Ανάδοχοι για έργα εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων
ΤΟΕΒ Αχέροντα και ΤΟΕΒ Ραγίου Κεστρίνης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτών.
Στη συνεδρίαση της την Τετάρτη 10 Αυγούστου η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για δύο ακόμη έργα και συγκεκριμένα: ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο (Ι. Αναγνώστου) του έργου εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης προϋπολογισμού € 816.825,09 και τον προσωρινό ανάδοχο (Β. Κονδύλης & ΣΙΑ Ε.Ε.), του έργου βελτίωσης των αντλιοστασίων Α/Σ 1 (Γλυκής) και Α/Σ Α4 (Κυψέλης) ΤΟΕΒ Αχέροντα, προϋπολογισμού € 1.164.360.
Ανάδοχος για τα Ιαματικά Λουτρά Καβασίλων
Στο τελικό στάδιο έχουν μπει πλέον οι διαδικασίες για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής και ανάπτυξης στην ακριτική περιοχή της Κόνιτσας. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των κτιρίων των Ιαματικών Λουτρών Καβασίλων, έργο το οποίο με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Interreg V-A «Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020». Προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ.
Δημοπρατήσεις νέων έργων
Η Ο.Ε. Στη συνεδρίασή της ενέκρινε τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων που αφορούν αποκατάσταση ζημιών από προηγηθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα:
«Άμεση αποκατάσταση 16ης επαρχιακής οδού προς Αετόπετρα Δωδώνης», προϋπολογισμού 285.000 €.
«Κατασκευή-αποκατάσταση γέφυρας στο Λούρο ποταμό στην περιοχή Τερόβου», προϋπολογισμού 140.000 €.
«Άμεση αποκατάσταση βατότητας 19ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Βαλανιδιά-Άγιος Νικόλαος», προϋπολογισμού 124.000,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.
«Άμεση αποκατάσταση φορέων γεφυρών και ανακατασκευή στηθαίων τεχνικών έργων επί της 3ης επαρχιακής οδού προς «Τσίμοβο», προϋπολογισμού € 80.600.
«Άμεση κατασκευή χώρου αναμονής επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του Ανηλίου», προϋπολογισμού € 65.720.
Ανάδοχοι για έργα βελτίωσης των οδικών υποδομών Π.Ε. Άρτας
Από την Ο.Ε. ελήφθησαν επίσης αποφάσεις για τα εξής νέα έργα στην Π.Ε. Άρτας:
«Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 200.000. Αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος η «Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.».
«Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 90.000. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος η Α. ΤΣΩΡΟΣ-Λ. ΣΑΚΚΑΣ Ο.Ε.».
«Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 128.000. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος ο Σωτήριος Σφήκας.
Το Πανεπιστήμιο θα εκπονήσει τη μελέτη
για το Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσω της Αρχιτεκτονικής του Σχολής θα εκπονήσει τη μελέτη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του αγροκτήματος Κατσικά, που πρόσφατα περιήλθε στην κυριότητα της Περιφέρειας. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας την Τετάρτη 10 Αυγούστου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να λειτουργήσει ως «Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας», το οποίο θα αποτελεί Πολυχώρο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στήριξης και αρωγής των παραγωγών και της ανάπτυξης Δομών Καινοτομίας για τα Αρωματικά- φαρμακευτικά φυτά, τη γενετική βελτίωση ζώων κ.α.. Το ύψος της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται σε 124.000 ευρώ.
Επίσης η Ο.Ε ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου, Μετσόβου και Ζαγορίου για τη δοκιμαστική λειτουργία των αντίστοιχων ΣΜΑ και με το Δήμο Ζηρού (μέσω της Π.Ε. Πρέβεζας) για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων» προϋπολογισμού 133.750 €.
Άλλες αποφάσεις:
Τέλος από την Ο.Ε. αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου» προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος Χ. Αποστολίδης
«Επισκευή Κοιμητηριακού Ναού Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 35.000. Ανάδοχος Απ. Παπαϊωάννου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα