Παρασκευή, 29/09/2023 | 01:55

Ανδρέας Κτενάς: Με εφόδιο την αλήθεια προοδεύουμε συνεχώς ένα έργο που ήταν στις καλένδες

298 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/08/2022, 2:47 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Με εφόδιο την αλήθεια και σεβασμό σε κάθε συμπολίτη μας προοδεύουμε συνεχώς ένα έργο που ήταν στις καλένδες» – Η απάντηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στην επερώτηση για την Παράκαμψη Καλαμιτσίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στην πρόσφατη (26/8/2022) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, απατώντας σε επερώτηση που κατέθεσε η «ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά» σχετικά με την πρόοδο στο έργο της Παράκαμψης Καλαμιτσίου στη Λευκάδα, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι της ΑΝΑΣΑ,

Η επαναφορά συνεχώς του θέματος της Παράκαμψης του Καλαμιτσίου, ενός έργου που χρονολογείται από το 1999, καταδεικνύει περίτρανα την ένδεια άσκησης αντιπολίτευσης από μέρους σας. Ο λόγος είναι προφανής, η παραγωγικότητα της Π.Ε. Λευκάδας που δεν αφήνει άλλα περιθώρια για αντιπολιτευτικές κορώνες. Το έργο που επιτελεί σήμερα η Π.Ε. Λευκάδας, σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, δεν αμφισβητείται, αφήνει αποτύπωμα, είναι αναγνωρίσιμο από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και αυτό δεν σας αρέσει… σας ενοχλεί!

Μας προξενεί τεράστια εντύπωση το ξαφνικό ενδιαφέρον σας για το έργο ως αντιπολίτευση, γιατί επί 5 συναπτά χρόνια ως Περιφερειακή Αρχή, δεν κάνατε ούτε μια διαδικαστική πράξη που θα το έφερνε πιο κοντά στην υλοποίηση, δεν απορροφήσατε ούτε ένα ευρώ από την υπάρχουσα χρηματοδότηση, αντιθέτως, δεν το προχωρήσατε βήμα και το αφήσατε στην τύχη του!

Έτσι επανέρχεστε, τον αγαπημένο σας μήνα Αύγουστο που παρατηρούνται τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή και δείχνετε μια μεγάλη ευαισθησία για το ξεχασμένο από εσάς έργο, για προφανείς μικροπολιτικούς σκοπούς.

Κύριοι συνάδελφοι της ΑΝΑΣΑ,

Μας γεννιούνται εύλογα οι εξής απορίες, για παράδειγμα, γιατί επί 5 χρόνια που διοικούσατε, δεν επικαιροποιήσατε τη μελέτη, τη Τεχνική Περιγραφή του έργου, γιατί δεν προσθέσατε τα απαραίτητα στοιχεία κυκλοφοριακού φόρτου, γιατί δεν επικαιροποιήσατε τις ιδιοκτησίες και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που πρόκειται ν’ απαλλοτριωθούν, γιατί δεν εκπονήσατε τη Περιβαλλοντική μελέτη και γιατί δεν κάνατε ούτε τις διαδικασίες της κήρυξης των απαλλοτριώσεων των ιδιοκτησιών; και πόσα ακόμα που απαιτούνται μέχρι το στάδιο της εκτέλεσης!!! Όλες δηλαδή τις απαραίτητες ενέργειες που ολοκλήρωσε η Περιφερειακή Αρχή και προχωράει!!

Αλήθεια πόσο υποκριτικό είναι να λέτε “παραμένει ανεκτέλεστο για ακόμη μια περίοδο”; όταν γνωρίζεται άριστα ότι αφήσατε το έργο τελματωμένο;!!!

Κύριοι συνάδελφοι,

Η Περιφερειακή Αρχή δεν μεμψιμοιρεί και συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες την δουλεία της και με εφόδιο την αλήθεια προοδεύει συνεχώς και βήμα βήμα ένα έργο που ήταν στις καλένδες και που από ορισμένους έχει στηθεί ένα όμορφο παραμύθι περί έτοιμου έργου, εμπαίζοντας εν γνώσει τους, την τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς για εσάς, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και κάθε φορά έχουμε κάτι ν’ ανακοινώσουμε! Έτσι, μετά την πρόσφατη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το σώμα, την ολοκλήρωση του ευρύ κύκλου διαβούλευσης για την περιβαλλοντική μελέτη και τη συλλογή όλων των σχετικών γνωματεύσεων των φορέων, σήμερα σας ανακοινώνουμε την έκδοση της απόφασης έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης – δηλαδή την οριστική περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, σας προαναγγέλλουμε επίσης, ότι θα εισάγουμε θέμα στο ΠΣ για την έγκριση της κήρυξης των απαλλοτριώσεων για τα εντός οικισμού και συγχρόνως θα εκδοθεί η σχετική απόφαση της κ. Περιφερειάρχου για τα εκτός οικισμού.

Συμπερασματικά το ενδιαφέρον της ΑΝΑΣΑ είναι προσχηματικό και για ν’ απαντήσουμε στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος σας, αποδεικνύεται ότι “εσείς δεν ενοχληθήκατε επί 5 έτη με αυτή την κατάσταση”, εμείς το προχωράμε! Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του πιο πολύπλοκου και χρονοβόρου έργου δεν είναι δυνατό να υπάρξει στην παρούσα φάση και θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας (γεγονός που το γνωρίζεται όπως για π.χ. ότι ακολουθούν δικαστικές διαδικασίες), όμως είναι βέβαιο ότι η απραξία και η αδράνεια ανήκουν πλέον στο παρελθόν και έχουν αντικατασταθεί από την εργατικότητα, την υπευθυνότητα, την διαφάνεια και κυρίως την αλήθεια και τον σεβασμό στον κάθε συμπολίτη μας».

Δείτε το βίντεο της απάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την Παράκαμψη Καλαμιτσίου στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=6221KpOHhxw&list=PL_2mPNUW8A77upzAKSunsoSQ6Z8ZdpTI2

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα