Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:20

Αλέκος Καχριμάνης: Ωφελημένος ο Δήμος Ιωαννιτών από το έργο του οδοφωτισμού

347 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/08/2022, 2:33 μμ | 0 σχόλια

Διευκρινίσεις για την ανάδειξη αναδόχου στο διαγωνισμό led του Δήμου Ιωαννιτών έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της σημερινή συνέντευξης τύπου.
«Όταν βγήκε η διακήρυξη του έργου με τις τότε τιμές της κιλοβατώρας, το κόστος του Δήμου Ιωαννιτών χωρίς Φ.Π.Α. για δώδεκα χρόνια ήταν 24.797.641,587 ευρώ. Το συνολικό κέρδος του Δήμου Ιωαννιτών από την αντικατάσταση είναι 3.747.682,56 ευρώ συν τον εξοπλισμό που θα αλλάξει όλος. Δεν βάζει ευρώ και βρίσκεται σε ένα έργο τελειωμένο, στο οποίο στο τέλος των 12 ετών θα λάβει 3.747.682,56 ευρώ, με βάση τις τιμές κατά την διαμόρφωση της διακήρυξης και όχι τώρα που η μεγαβατώρα έχει ξεφύγει. Το 1% είναι από αυτά που η εταιρεία κερδίζει και δίνει αυτό στο Δήμο Ιωαννιτών».
Όπως σημείωσε, από την αρχή είχε τεθεί μια γενική έκπτωση και δεν μπορούσε να περάσει τίποτε παραπάνω. «Είχαμε σφίξει τα πράγματα από την αρχή. Τα έχω πει στους συναδέλφους, πως αυτά είναι μετρημένα και για μηδέν έκπτωση. Τα έχω πει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή. Δεν μπορούν να βγαίνουν συνάδελφοι σήμερα και να καταγγέλλουν πως στο μεν εργοστάσιο κυνηγάω την εταιρεία και στα Led στο Δήμο Ιωαννιτών ανοίγω διάπλατα τις πόρτες», τόνισε.
Επίσης, υπογράμμισε πως στην διακήρυξη περιλαμβάνεται όρος πως με το πέρας των 12 ετών με την παράδοση του έργου, «οι λαμπτήρες θα πρέπει να έχουν διάρκεια ζωής. Από αυτά θα έχουν και ένα αφανές κέρδος».

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα