Παρασκευή, 19/04/2024 | 17:44

Υπόμνημα με τα προβλήματα του Δήμου Πρέβεζας παρέδωσε στον Πρωθυπουργό η “Ανάπτυξη Τώρα”

603 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2022, 3:48 μμ | 0 σχόλια

Υπόμνημα με τα προβλήματα του Δήμου Πρέβεζας παρέδωσε στον Πρωθυπουργό η “Ανάπτυξη Τώρα”
Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” παρέδωσε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη της Πρέβεζας, υπόμνημα με τα 6 προβλήματα που θεωρεί μείζονα για τον τόπο.
Το νέο νοσοκομείο, η άρση της οδικής απομόνωσης, η αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων, το πανεπιστημιακό τμήμα, η υποψηφιότητα UNESCO της Αρχαίας Νικόπολης και η εφαρμογή του Κτηματολογίου, αποτελούν θέματα καθοριστικά για την εξέλιξη του Δήμου Πρέβεζας.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο, προτίμησε την επίσημη αυτή οδό επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό, χωρίς να κάνει συναντήσεις στο… πόδι μόνο και μόνο για τις φωτογραφίες. Δυστυχώς η επίσημη κατάθεση των αιτημάτων του Δήμου με τρόπο που αρμόζει στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έγινε από το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο. Ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται έστω και έπειτα από τρία χρόνια ότι ο Δήμαρχος εκπροσωπεί έναν ολόκληρο Δήμο και όχι μόνο τον εαυτό του…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη

δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

       “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ”

                                                                                          ΠΡΟΣ

Γραφείο Πρωθυπουργού

Κυριάκου Μητσοτάκη

 Πρέβεζα, 22 Ιουλίου 2022

  Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

 Με το παρόν υπόμνημα, με το θεσμικό μας ρόλο ως τρίτη σε δύναμη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ορισμένα πολύ σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πρέβεζας, προσδοκώντας να τύχουν της δέουσας προσοχής. 

1.Η Πρέβεζα με τον κομβικό της ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της Βορειοδυτικής Ελλάδας χρειάζεται ένα καινούριο δημόσιο Νοσοκομείο. Το ζητάει σύσσωμη η τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια. Ελπίζουμε να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη το συγκεκριμένο αίτημα των δημοτών Πρέβεζας, αλλά και όλου του Νομού, να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις και να αναζητηθούν εργαλεία χρηματοδότησης. Επιβεβλημένη θεωρείται και η αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο Δήμο με προσωπικό και παρεμβάσεις στο κτιριακό του υφιστάμενου νοσοκομείου.

 

2.Η Πρέβεζα είναι η πλέον αδικημένη περιοχή, καθώς παρέμεινε οδικά απομονωμένη, χωρίς σύνδεση με τους μεγάλους οδικούς άξονες. Το έργο Άκτιο-Αμβρακία εξασφαλίζει την πρόσβαση στην Ιόνια Οδό μέσω Ακτίου, ένα σημαντικό έργο που όμως αν δεν συμπληρωθεί με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, θα δημιουργήσει ένα μείζον πρόβλημα για την ασφάλεια των κατοίκων και τον διερχομένων από και προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Παρ’ όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντική, μείζων θα την χαρακτηρίζαμε, η υλοποίηση του έργου της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στο ύψος της Καμπής. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει λάβει πρωτοβουλίες, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει και η κατάλληλη αρωγή της Πολιτείας. 

3.Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο Δήμο Πρέβεζας από το ενδεχόμενο μετακίνησης στα Ιωάννινα του πανεπιστημιακού τμήματος που εδρεύει στην πόλη. Η Πρέβεζα δεν πρέπει να μείνει εκτός του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι αναγκαία η δέσμευση της Πολιτείας πως η Πρέβεζα δε θα μείνει χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα. 

4.Στο Δήμο Πρέβεζας με την εφαρμογή του Κτηματολογίου έχει παρουσιαστεί ένα τεράστιο πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες χιλιάδων συμπολιτών μας, ιδιαίτερα σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε ομηρία. Θα επιθυμούσαμε νομοθετικές πρωτοβουλίες από την Πολιτεία για να λυθεί η ταλαιπωρία των δημοτών μας. 

5.Η Αρχαία Νικόπολη αποτελεί έναν πολιτιστικό θησαυρό παγκοσμίου εμβέλειας. Είναι αναγκαία η αρωγή της Πολιτείας, για να προωθηθεί ο φάκελος της υποψηφιότητάς της, να ενταχθεί στα Μνημεία της UNESCO και να δημιουργηθεί το Αρχαιολογικό Πάρκο. 

6.Υπάρχουν εντός του αστικού ιστού της Πρέβεζας ανενεργά στρατόπεδα. Θα πρέπει άμεσα να περιέλθουν προς αξιοποίηση στο Δήμο Πρέβεζας και να αποτελέσουν “οξυγόνο” βελτίωσης της ποιότητας της ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

 

Μετά τιμής

Η δημοτική παράταξη

 “Ανάπτυξη Τώρα

 

KIN. 6940853290

Email: anaptiksitora@gmail.com

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα