Τρίτη, 16/04/2024 | 15:06

Στην Πρέβεζα οι Μάκης και Μίνωας Μάτσας

1102 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/07/2022, 10:56 πμ | 0 σχόλια

Μια ξεχωριστή επίσκεψη “μνήμης” στην πόλη που ξεκίνησε την πορεία της η γνωστή οικογένεια
Eπίσκεψη στην Πρέβεζα πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΜΙΝΟS-EMI Mάκης Μάτσας μαζί με τον γιο του Μίνωα Μάτσα και την Χριστίνα Χορμοβίτη.
Η ξεχωριστή αυτή επίσκεψη ήρθε ως “επιστέγασμα” των προσπαθειών που κατέβαλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.
Τον Μάκη Μάτσα και το γιο του Μίνωα υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” Κώστας Λογοθέτης και τα μέλη Θεοδοσία Τσαούση και Χρήστος Αραβαντινός.

 


Οι δεσμοί της οικογένειας Μάτσα με την Πρέβεζα είναι στενοί αφού εδώ έζησε ο Σαμουήλ Μάτσας και γεννήθηκε ο Μίνως Μάτσας το 1903.
Ο Μάκης και ο Μίνωας Μάτσας επισκέφθηκαν το πατρικό τους σπίτι το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο όπου συζήτησαν με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδα Αργυρό, για την προτομή του Μίνου Μάτσα που ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” πρότεινε να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης (με πιθανότερο την Πλατεία Ανδρούτσου). Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι συμπολίτες μας κύριοι Λάζαρος Συνέσιος και ο ιατρός Σπύρος Σουμαλεύρης.
Ο κ. Γεωργάκος ανέφερε ότι το μόνο που απομένει για να προχωρήσει η δημιουργία της προτομής είναι η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής σχετικά με τον χώρο τοποθέτησής της, ενώ έκανε ειδική αναφορά για την Εβραϊκή Κοινότητα της Πρέβεζας ανακοινώνοντας ότι στις 26 Μαρτίου του 2023 θα αποκαλυφθεί το Μνημείο που είναι αφιερωμένο στους 250 Εβραίους της Πρέβεζας, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Ναζί στις 25 Μαρτίου 1944 και οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου.
Στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Γεωργάκος προσέφερε στον Μάκη Μάτσα δύο βιβλία για την Πρέβεζα, ενώ ο κ. Μάτσας χάρισε στον Δήμαρχο Πρέβεζας την βιογραφία του πατέρα του, Μίνου Μάτσα με τίτλο “Ο αινιγματικός κος Μίνως – Από τη φιλαρμονική της Πρέβεζας στην κορυφή της ελληνικής δισκογραφίας” που έγραψε ο συγγραφέας Παναγιώτης Κουνάδης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα