Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:26

Στην Αλβανία, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, ο Κώστας Μπάρκας

385 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/07/2022, 10:55 πμ | 0 σχόλια

Στην Αλβανία εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, βρίσκεται ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Στο πρόγραμμα των επισκέψεων της κοινοβουλευτικής αποστολής περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας, κ. Nicolla, επίσκεψη στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και συνάντηση με τους εκπροσώπων των κομμάτων, καθώς και συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος, κ. Pellumbi, με την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, κ. Balluku και με τον Δήμαρχο των Τιράνων, κ. Veliaj.
Η επίσκεψη της κοινοβουλευτικής αποστολής στην Αλβανία ολοκληρώνεται με τη συνάντηση που θα έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο.
Σε ένα ολοένα και πιο ασταθές περιβάλλον, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας έχουν ως σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας με τα Κοινοβούλια άλλων χωρών, ειδικά γειτονικών κρατών, την προβολή των θέσεων της Ελλάδας σε σημαντικά διεθνή ζητήματα, την προώθηση των εθνικών θεμάτων και την ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας, ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας, προς όφελος της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των λαών. Στόχος που έχει άλλωστε ζωτική σημασία και για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα