Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:54

Π.Ε. Λευκάδας: Παραδόθηκε προς χρήση η Ράμπα της Βασιλικής

362 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/07/2022, 3:33 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Παραδόθηκε προς χρήση η Ράμπα της Βασιλικής – Υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ του Υπουργείο Ναυτιλίας η ωρίμανση της κατασκευής νέου λιμανιού στη Νότια Λευκάδα

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του έργου «Συντήρηση Λιμενικής Εγκατάστασης, Αποκατάστασης Λειτουργικών Βαθών, Λειτουργική Αναβάθμιση Προβλήτα Ε/Ο Σκαφών στο Λιμένα Βασιλικής Λευκάδας», όπου πρόσφατα το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) επαναλειτούργησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βασιλική – Φισκάρδο, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας υπέβαλλε Τεχνικό Δελτίο στο ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, για την ωρίμανση του έργου «Κατασκευή Επιβατικού Λιμένα Νοτίου Λευκάδας», με προϋπολογισμό μελετών 190.000 ευρώ,.

«Υλοποιήσαμε το σημαντικό έργο της Ράμπας της Βασιλικής, ύψους 460.000 ευρώ, όμως δεν μένουμε σε αυτό. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, υποβάλλαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τεχνικό δελτίο για την εκπόνηση, μέσω ΕΣΠΑ, των μελετών ωρίμανσης για την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ‘πράσινου’ λιμανιού. Το νησί μας στερείται ενός σύγχρονου λιμένα και υποδομών κρουαζιέρας, και με την πρόταση μας επιδιώκουμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές απαιτήσεις.

Μάλιστα, υπάρχει ένα σημαντικό υπόβαθρο για την γρήγορη ωρίμανση του έργου, αφού διαθέτουμε, εκτός των σχετικών προμελετών, και πλήρη οδική μελέτη σύνδεσης του νέου λιμένα με το επαρχιακό δίκτυο. Συνεπώς, ο ορίζοντας να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης, είναι εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Στόχος είναι η εξασφάλιση της ακτοπλοϊκής διασυνδεσιμότητας μεταξύ των μεγάλων νησιών του Ιονίου και η δυνατότητα υποδοχής επιβατηγών πλοίων κλειστού τύπου και κρουαζιερόπλοιων στη Λευκάδα. Έτσι, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά και η καίρια ενίσχυση της βιώσιμης κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Λευκάδας με έμφαση στον τουρισμό. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και η Λευκάδα πρέπει να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία της, προστατεύοντας συγχρόνως τον φυσικό της πλούτο» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Η κατασκευή του νέου λιμανιού αποτελεί υλοποίηση του εγκεκριμένου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών και, παράλληλα, συνιστά βασικό αναπτυξιακό στόχο της Λευκάδας εδώ και πολλά χρόνια, με σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμος κλπ.).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα