Πέμπτη, 18/04/2024 | 20:52

Πρέβεζα: Μπουλντόζες στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα- Απομακρύνθηκαν οι Ρομά

943 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2022, 10:53 πμ | 0 σχόλια

Παρουσία εκπροσώπου της Δικαιοσύνης την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 απομακρύνθηκαν από τους εσωτερικούς χώρους του κάστρου του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, οι Ρομά που είχαν εγκατασταθεί εκεί.

Μάλιστα στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα μπήκαν μπουλντόζες πράγμα που αυτόματα σημαίνει ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου.

Να θυμίσουμε ότι μετά την παραχώρηση της χρήσης του κάστρου από το ΥΠ.ΕΘ.Α. τον Δεκέμβριο του 2016, για ένα χρονικό ορίζοντα 49 ετών, η Π.Ε. Πρέβεζας προσανατολίζεται στην επανάχρησή του σαν Διοικητικό Κέντρο και στην ένταξη πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων, έτσι ώστε ο χώρος να μετατραπεί από το σκοτεινό σημείο που είναι σήμερα, σε ένα τοπόσημο – πνεύμονα στο κέντρο της πόλης. Η παρούσα μελέτη, διαχειρίζεται το πλαίσιο στο οποίο προτείνονται ενέργειες και προτάσεις, χωροταξικά και χρονικά, της επανάχρησης του κάστρου. Η μελέτη κινείται στους παρακάτω άξονες και αντιμετωπίζει:

Την χωροθέτηση των νέων χρήσεων, διοικητικών, πολιτιστικών και αθλητικών, στο εσωτερικό του κάστρου.

Την οργάνωση του πρασίνου και των χώρων αναψυχής.

Την αποκατάσταση και ανακατασκευή επιλεγμένων κτιρίων

Το κτίριο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Μετά την στατική του εξασφάλιση, προτείνεται η κατασκευή δίεδρης στέγης στο υπάρχον δώμα και περιμετρική αποχωμάτωση για την δημιουργία cour anglaise. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται χώροι για τις ανάγκες της Διοίκησης σε τέσσερα επίπεδα συνολικής επιφάνειας περίπου 2.200 τ.μ.Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι μπουλντόζες είχαν μπει στο εσωτερικό του κάστρου και ξεκίνησαν οι εργασίες υπήρξε και η διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης για τον… φόβο των Ιουδαίων.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα