Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:35

Πρέβεζα: Δεν γίνεται λήξη διεθνούς χορωδιακού φεστιβάλ στα σκοτάδια- αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει!

748 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/07/2022, 10:15 μμ | 0 σχόλια

Ήμουν νιος και… γέρασα (τρόπος του λέγειν αφού ανήκω λόγω κράσης στην κατηγορία αυτών που δεν γερνούν…δεν μεγαλώνουν) σε ένα θεσμό όπως το διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ που διοργανώνει η Αρμονία στην Πρέβεζα και είναι παίγνωστο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, όταν έρχεται η στιγμή της λήξης και γίνεται στο Ωδείο της Νικόπολης, βασιλεύει το απόλυτο σκοτάδι!

Με όλες τις δημοτικές αρχές που έχουν περάσει και έχουν διοικήσει τον Δήμο Πρέβεζας, όταν γίνεται η τελετή λήξης του διεθνούς χορωδιακού φεστιβάλ της Αρμονίας, στη Νικόπολη το σκοτάδι είναι στο… πρόγραμμα δυστυχώς!

Σε τόσο υπέροχες, κρυστάλλινες φωνές, το σκοτάδι στην τελετή λήξης στο ωδείο της Νικόπολης, είναι ίσως η μοναδική …παραφωνία!

Φέτος την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, 2-3 μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν ηρωϊκές προσπάθειες όχι φυσικά για να γεμίσουν φως το σκοτάδι που βασίλευε, αλλά να βοηθήσουν κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, όσοι βρέθηκαν εκεί, να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχίσει να  επαναλαμβάνεται η κατάσταση. Ο πολιτισμός είναι φως, το διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ είναι φως, δεν μπορεί η τελετή λήξης του να γίνεται στο σκοτάδι. από του χρόνου κιόλας επιβάλλεται αυτή η κατάσταση να αλλάξει! Εκτός των παραπάνω η κατάσταση αυτή με το απόλυτο σκοτάδι εγκυμονεί κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα