Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:44

Πρέβεζα: Έπιασε δουλειά τα ηλεκτροκίνητο απορριματοφόρο του Δήμου

651 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/07/2022, 8:26 μμ | 0 σχόλια

 

Ορισμένα στοιχεία είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα προηγμένων, αναπτυγμένων κοινωνιών και τα θετικά πρέπει να επισημαίνονται και να προβάλονται.

Τρίτη βραδάκι 12 Ιουλίου και την εμφάνισή του στο ιστορικό κέντρο και την παραλία (προκυμαία) της Πρέβεζας έκανε την εμφάνισή του το πρώτο από τα 11 συνολικά  οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων (πλυντήρια κάδων, φορτηγά κλπ) που θα προμηθευτεί ο δήμος Πρέβεζας μέσω του προγράμματος «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη” προϋπολογισμού 1.000.680,00€.

Η παρουσία αυτού του ηλεκτροκίνητου οχήματος που έκανε αποκομιδή απορριμμάτων, προκάλεσε ευμενή σχόλια από ντόπιους αλλά και επισκέπτες.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες που οδηγούν τις κοινωνίες στη σύγχρονη εποχή.

Το μικρό ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρο , είναι ιδιαίτερα ευέλικτο καθώς και αθόρυβο και με μηδενικούς ρύπους,  θα πραγματοποιεί  αποκομιδές στο ιστορικό κέντρο Πρέβεζας, δίνοντας επιτέλους τη λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, ιδιαίτερα κατά την τουριστική σαιζόν λόγω της υψηλής και αυξανόμενης επισκεψιμότητας των τελευταίων ετών.
Το ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο συμβάλλει  ουσιαστικά στη διατήρηση της καθαρής εικόνας του Ιστορικού Κέντρου προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον από ρύπους, ως ένα σύγχρονο μέσο μιας έξυπνης πόλης, στο πλαίσιο των κεντρικών εθνικών και ευρωπαϊκών αξόνων και επιταγών του «green & smart» σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας του Δήμου Πρέβεζας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα