Σάββατο, 20/04/2024 | 01:26

Ομάδες Μνήμης θα λειτουργήσουν στο ΚΑΠΗ Δήμου Πρέβεζας

453 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/07/2022, 3:52 μμ | 0 σχόλια

Ομάδες Μνήμης θα λειτουργήσουν στο ΚΑΠΗ του Δήμου Πρέβεζας σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας από την Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 9 π.μ. Στόχος είναι η εκγύμναση και συγκέντρωση του μυαλού και της μνήμης, μέσω παιχνιδιών δια του γραπτού και προφορικού λόγου. Επίσης η βελτίωση του οπτικοακουστικού συντονισμού, της ψυχικής αλλά και νοητικής ικανότητος. Η δημιουργία φανταστικών και μη ιστοριών, παιχνίδια επιτραπέζια, παιχνίδια προφορικά ή γραπτά και άλλες δραστηριότητες, συνθέτουν τον όμορφο πίνακα, που αποτελείται από την αξιόλογη προσπάθεια των ατόμων, να διατηρήσουν σε καλό λειτουργικό επίπεδο, την ψυχική, νοητική και σωματική τους κατάσταση.
Βάσει ερευνών η Άνοια αποτελεί μεγάλο πρόβλημα που αφορά πλέον και σε μικρότερες ηλικίες (κάτω των 65 ετών), κάτι που έχει κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνέπειες στον πληθυσμό.
Ας κάνουμε λοιπόν ότι μπορούμε γι’ αυτό και μην ξεχνάμε ότι “Η πρόληψη προτιμότερα της θεραπείας” αναφέρεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Συντονίζει η Ψυχολόγος Δαρδαμάνη Ευαγγελία.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες απευθυνθείτε στο ΚΑΠΗ Δήμου Πρέβεζας, οδός Παρθεναγωγείου 15 και στο τηλέφωνο 2682027523.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα