Παρασκευή, 19/04/2024 | 20:59

Ξεκάθαρο Μήνυμα προς την Κυβέρνηση: Η Πρέβεζα διεκδικεί ολόκληρη Πανεπιστημιακή σχολή!

752 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/07/2022, 6:45 μμ | 0 σχόλια

Οι εποχές είναι περίεργες, οι καιροί είναι πονηροί και οι αναγνώστες δεν τρέφονται με χόλη ας δούμε όμως την ρεαλιστική πραγματικότητα, παρά τις διαθέσεις, τις προθέσεις , τις προτάσεις είτε της ΕΘΑΑΕ, είτε άλλων παραγόντων.

Η πρόταση της ΕΘΑΑΕ η οποία επί της ουσίας υιοθετεί την πρόταση της συγκλήτου για μεταφορά του Πανεπιστημιακού τμήματος χρηματοοικονομικής και λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, πλην όμως δείχνει σαφέστατα μία κατεύθυνση.  Το υπουργείο παιδείας επίσης έχει κατεύθυνση να μην υπάρχουν διάσπαρτα Πανεπιστημιακά τμήματα και να συγκεντρωθούν στις έδρες τους. Τα παραπάνω δείχνουν την εξέλιξη που απεύχονταν οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία. Την μεταφορά δηλαδή του Πανεπιστημιακού τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Οι φορείς όλο αυτό το διάστημα, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και έχουν βάλει στο τραπέζι είτε νέου αντικειμένου, είτε από τις υπάρχουσες σχολές να έρθει ολόκληρη στις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις της Πρέβεζας. Η Πρέβεζα δηλαδή στην περίπτωση που το τμήμα χρηματοοικονομικής και λογιστικής οριστικά και αμετάκλειτα πάει στα Γιάννενα, ζητά την εγκατάσταση ολόκληρης Πανεπιστημιακής σχολής 3-4 τμημάτων. Αυτές είναι οι προθέσεις τις οποίες έχει γνωστοποιήσει σε κεντρικό επίπεδο, ο κυβερνητικός βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης.

Δεν θα γίνει ανεκτό, δεν θα γίνει δεκτό μεταφορά του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, εάν δεν έρθει ολόκληρη Πανεπιστημιακή σχολή στις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις της Πρέβεζας.

Το παραπάνω αίτημα θα διατυπωθεί με τον πιο σαφή με τον πιο συγκεκριμένο τρόπο στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη που θα επισκεφθεί στην Πρέβεζα την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα