Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:01

Θανάσης Καββαδάς: «Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής» – Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας

388 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/07/2022, 7:09 μμ | 0 σχόλια

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα προχωρήσει η ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, όπως συμφωνήθηκε έπειτα από συναντήσεις που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους τους 3 προηγούμενους μήνες.
Ο Βουλευτής πέτυχε την ένταξη του Κέντρου Υγείας Βασιλικής στο σχετικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 177.000.000 ευρώ για 156 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα. Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής θα είναι από τα πρώτα που θα προχωρήσουν, με δεδομένο ότι οι μελέτες για εργασίες προϋπολογισμού άνω του 1.000.000 ευρώ, είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.


Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες που ανέλαβα ως Βουλευτής ήταν να επιδιώξω την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής. Με τη βοήθεια και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη, μπορέσαμε άμεσα να προχωρήσουμε κάποιες πρώτες, βασικές επισκευές στο κτίριο και στον αύλειο χώρο, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.
Στόχος μου όμως παρέμενε η ολική ανακαίνιση και η αναβάθμιση αυτού του Κέντρου Υγείας που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες στη Νότιο Λευκάδα.
Έχοντας στα χέρια μου τη δωρεάν μελέτη του πολιτικού μηχανικού, κ. Χρήστου Κατηφόρη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια, αποτάθηκα τόσο στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και στην τωρινή, αναζητώντας χρηματοδότηση – και σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι την βρήκαμε, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η μελέτη, η οποία θα επικαιροποιηθεί και θα συμπληρωθεί, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρη επισκευή του εσωτερικού του Κέντρου Υγείας, ενεργειακή αναβάθμιση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον, μέσω άλλου προγράμματος χρηματοδοτούμενη επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δοθεί η δυνατότητα και στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής και σε αυτό της Λευκάδας, να προμηθευτούν με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι εξασφαλίσαμε την υλοποίηση ενός μεγάλου στόχου για τη Νότιο Λευκάδα. Θέλουμε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής να παρέχει υψηλές υπηρεσίες, σε έναν χώρο που θα εμπνέει ποιότητα και εμπιστοσύνη – και θα το πετύχουμε, με Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι πρώτη μας προτεραιότητα, είναι ο θεμέλιος λίθος του δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας για τους πολίτες που χρειάζονται μία πρώτη ιατρική εκτίμηση ή συμβουλή.
Μία ακόμα δέσμευση που είχαμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Λευκάδας γίνεται πράξη. Με στόχο και όραμα, αξιοποιούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ για τις υποδομές και την ανάπτυξη. Συνεχίζουμε, σχεδιάζουμε για τον πολίτη, δημιουργούμε για τον τόπο, χτίζουμε τη Λευκάδα που θέλουμε, τη Λευκάδα του αύριο.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα