Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:12

Θανάσης Καββαδάς: Εγκρίθηκε η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Λευκάδας προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ

384 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/07/2022, 4:15 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Μια μεγάλη μέρα για τη Λευκάδα: εγκρίθηκε η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Λευκάδας προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ
από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ»

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), ο φάκελος για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση κτιρίων στέγασης υπηρεσιών του Αστυνομικού Μεγάρου Λευκάδας.
Το κτίριο, η κατασκευή του οποίου θα κοστίσει 5.200.000 ευρώ, θα έχει επιφάνεια υπέργειων χώρων 2.454 τ.μ. και υπόγειους χώρους επιφάνειας 420 τ.μ. και θα ανεγερθεί στο Ο.Τ. 431., μέρος του ακινήτου ΑΒΚ 75 συνολικού εμβαδού 3.111,59 τ.μ. στην περιοχή των Παλαιών Αλυκών.
Θα στεγάσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας (Επιτελείο), το Αστυνομικό Τμήμα Λευκάδας, το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας και το Τμήμα Τροχαίας Λευκάδας, ενώ προβλέπονται ακόμα υποστηρικτικοί χώροι και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για στάθμευση, χώροι πρασίνου κ.α.

 


Η απόφαση αφορά την ανέγερση συνολικά 5 αστυνομικών μεγάρων (Λευκάδας, Πάτρας, Καρδίτσας, Βέροιας και Αλεξανδρούπολης) επιφάνειας κτιρίων 23.774 τ.μ. και προϋπολογισμό σε πληρωμές διαθεσιμότητας 56,8 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν τόσο το κατασκευαστικό έργο, το οποίο προβλέπεται να διαρκέσει 2 έτη, όσο και το κόστος συντήρησης και λειτουργίας τους για 28 χρόνια (συντήρηση προληπτική και κατασταλτική, βαριά συντήρηση, ασφαλιστικές καλύψεις και λειτουργικά έξοδα, όπως καθαριότητα, δαπάνες ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και ύδρευσης).
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:
«Ένας αγώνας ετών τελειώνει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα ώστε το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας να αποκτήσει σάρκα και οστά. Η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε το φάκελο και πλέον οι Κτιριακές Υποδομές μπορούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του Μεγάρου.
Μετά την παραχώρηση που είχε γίνει το 2001 από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στην ΕΛΑΣ πέρασαν άπρακτα 20 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2020, έγινε η επικαιροποίηση του παραχωρητηρίου, έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις μου με την ΕΤΑΔ, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ. Από εκεί κι έπειτα, άνοιξε ο δρόμος ώστε οι Κτιριακές Υποδομές να συντάξουν και να καταθέσουν το φάκελο που εγκρίθηκε σήμερα.
Για εμένα αυτή είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια ημέρα δικαίωσης και ξεχωριστής ηθικής ικανοποίησης, διότι από όταν ακόμα ήμουν υποψήφιος Βουλευτής το 2015 παλεύω διαρκώς γι’ αυτό το έργο. Και είμαι διπλά ικανοποιημένος γιατί διασφαλίζεται η χρηματοδότηση και η υλοποίηση ενός νέου και σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου στη Λευκάδα χάρη στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την ξεκάθαρη βούληση να ενισχύσουμε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στον πολίτη.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Επιτροπής ΣΔΙΤ Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Ορέστη Καβαλάκη, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών, κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ.Αθανάσιο Γιάνναρη, καθώς και διαχρονικά τις ηγεσίες και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας για τη συμβολή, την αμέριστη στήριξή τους στο αίτημά μας και τη συνεργασία τους.
Το είπαμε, το κάναμε. Συνεχίζουμε, για να κάνουμε και άλλα όνειρα πραγματικότητα, για να χτίσουμε τη Λευκάδα που θέλουμε, τη Λευκάδα του αύριο.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα