Σάββατο, 20/04/2024 | 11:35

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε όλα τα αναπτυξιακά άλματα του νομού Πρέβεζας

506 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/07/2022, 6:29 μμ | 0 σχόλια

 

Κάστρα διεκδικούσε η περιοχή μας και συγκεκριμένα ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης και για δεκαετίες κάστρα δεν έπαιρνε. Έρχεται η Περιφέρεια και τα τελευταία χρόνια παίρνει τα κάστρα για να αξιοποιηθούν για την Πρέβεζα.

Τόσος τουρισμός στην παράκτια ζώνη του νομού Πρέβεζας κι όμως έλεγαν το… νερό, νεράκι… Δεν είχαν νερό ούτε να κάνουν μπάνιο μετά τη θάλασσα έλληνες και ξένοι επισκέπτες. Τη λύση κι εκεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Έρχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινιάσει την παράκαμψη της Αμφιλοχίας για τον Δρόμο Άκτιο-Αμβρακία την Παρασκευή 22 Ιουλίου και οι συζητήσεις γίνονταν για τις μελέτες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου να τρέξει για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νικόπολης συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, είδε έργα που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Λίνα Μενδώνη μάλιστα αναφορικά με το τεράστιας σημασίας και προϋπολογισμού έργο του αρχαιολογικού πάρκου Νικόπολης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί η Νικόπολη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Αλέξανδρος Καχριμάνης Περιφέρειάρχης Ηπείρου και Στράτος Ιωάννου Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας εξήγησαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την εξαιρετική συνεργασία που είχαν με το “Διάζωμα” και πόσο πολύ γρήγορα έτρεξαν οι διαδικασίες και “ξεκλείδωσαν” χρηματοδοτήσεις.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, δεν αποτελούν απλώς βηματάκια, αλλά άλματα ανάπτυξης που κάνει ο νομός Πρέβεζας χάρη στην Περιφέρεια Ηπείρου!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα