Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:46

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας οφείλει να κάνει το αυτονόητο

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/07/2022, 2:26 μμ | 0 σχόλια

 

Καλοκαίρι και μετά από χρόνια σε γενικές γραμμές η καθαριότητα στον Δήμο Πρέβεζας, έχει μια καλή εικόνα κι αυτό έχει αντανάκλαση στα σχόλια ντόπιων και επισκεπτών.

Στα μέσα του καλοκαιριού βρισκόμαστε, όμως επειδή ο τόπος μας θέλει και προσπαθεί να επενδύσει αποτελεσματικά στον τουρισμό, δεν επιτρέπεται χαλάρωση από συγκεκριμένες υπηρεσίες και δη από υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του Δημότη, αλλά και την καθημερινότητα του επισκέπτη στον Δήμο Πρέβεζας.

Στην καρδιά της η Πρέβεζα, έχει την τύχη να διαθέτει την ειδυλλιακή Κυανή Ακτή, ακτή την οποία θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να φυλάττει ως κόρη οφθαλμού για ευνόητους και πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ένα μικρό γεφυράκι που είχε δημιουργηθεί κάποτε (αλήθεια θα σας γελάσω για το τι ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί, το ψάχνω τόσα χρόνια…) στην Κυανή Ακτή και στο τσιμέντο από κάτω από το γεφυράκι, έχουν συγκεντρωθεί νερά βρώμικα, για να ακριβολογώ λιμνάζοντα ύδατα και από το συγκεκριμένο σημείο βγαίνουν πολύ δυσάρεστες οσμές.

Υπάρχουν και οι φόβοι όταν το νερό της θάλασσας (έχει βγαλσιά όπως λένε οι ντόπιοι ψαράδες) να συμπαρασύρει τα βρώμικα νερά στην ίδια τη θάλασσα. Βέβαια μιλάμε για μία ακτή που λόγω των θαλλάσιων ρευμάτων ανανεώνει συνεχώς τα νερά της, όμως κάνει άσχημη εντύπωση, η κατάσταση αυτή.

Και σ’ αυτή την περίπτωση η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας οφείλει να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να δώσει λύση σε χρόνο ρεκόρ. Πιθανότατα να χρειάζεται να κάνει την ίδια εργασία -και να την έχει ήδη κάνει-κι άλλες φορές μέσα στο καλοκαίρι, πρέπει όμως να γίνει. Πρέπει να καθαριστεί εντελώς το συγκεκριμένο σημείο. Και κάθε φορά που απαιτείται, πάλι να καθαρίζεται. Δεν γίνεται διαφορετικά…

Την περίοδο που στους δρόμους τα αυτοκίνητα με πινακίδες της Πρέβεζας-λόγω τουριστκής κίνησης- μοιάζουν με … είδος προς εξαφάνιση, από την πλευρά μας ας κάνουμε τα αυτονόητα για να έχει ποιότητα ζωής ο Δημότης Πρέβεζας, να κερδίσουμε τους επισκέπτες μας και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα