Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:55

Επικίνδυνο κύμα καύσωνα μετά τις 20 Ιουλίου;

517 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/07/2022, 7:29 μμ | 0 σχόλια

Για ένα νέο επικίνδυνο κύμα καύσωνα, που θα επηρεάσει την Ευρώπη στα τέλη της εβδομάδας και το οποίο αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου με νέα ανάρτησή του στο Facebook το μεσημέρι της Κυριακής.

Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, είναι πιθανό να καταρριφθούν αρκετά ρεκόρ ζέστης, ενώ στη χώρα μας «τα πλοκάμια του καύσωνα, θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου», όπως αναφέρει.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δείχνει σε χάρτη τις υψηλές θερμοκρασίες με 40άρια σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Το επικίνδυνο κύμα καύσωνα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα χτυπήσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τρίτου 10ημέρου του Ιουλίου. Μέχρι τότε, όμως «η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές», όπως αναφέρει.

Πιο αναλυτικά, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

«Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!

Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές!».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα