Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:47

Εντυπωσίασε και μάγεψε το κοινό η Σονάτα υπό το σεληνόφως

528 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/07/2022, 3:40 μμ | 0 σχόλια

Ο σκηνικός μονόλογος μιας γυναίκας με τα μαύρα, με τη φωνή της Όλιας Λαζαρίδου και τη μουσική του Θοδωρή Λεμπέση που απέδωσε ορχήστρα μουσικής δωματίου υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Λεμπέση και σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη, εντυπωσίασαν και μάγεψαν το κοινό που βρέθηκε την Τετάρτη στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης. Το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουλίου “έλουσε” ένα από τα σπουδαιότερα έργα του ποιητή Γιάννη “τη Σονάτα υπό του σεληνόφωτος” στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας.
Η σύμβουλος του Δημάρχου Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου σε θέματα πολιτισμού καλωσόρισε το κοινό, μίλησε για το κείμενο του Γιάννη Ρίτσου και σημείωσε πως Δήμος στηρίζει τον πολιτισμό με μια σειρά εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο για το κοινό.


Η Όλια Λαζαρίδου υποδύθηκε την μαυροντυμένη γυναίκα που ζει σε ένα σπίτι που δεν τη χωράει και άπλωσε όλα τα συναισθήματά της στη σκηνή. Όλα αυτά υπό τη μουσική υπόκρουση των δημιουργιών του Θοδωρή Λεμπέση που η μουσική άφησε το λόγο να περάσει.
“Το ξέρω πως καθένας μονάχος πορεύεται στον έρωτα, μονάχος στη δόξα και στο θάνατο. Το δοκίμασα. Δεν ωφελεί. Άφησε με να έρθω μαζί σου”.
Την παράσταση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος και συνεχάρη θερμότατα τους συντελεστές για την εξαιρετική τους απόδοση, ο αντιδήμαρχος Πάργας κ. Πιτσαρός, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

ΠΗΓΗ-φωτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα