Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:54

Εγκρίθηκε η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων

410 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/07/2022, 2:25 μμ | 0 σχόλια

Την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έλαβε η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την “Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στον Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης – Ιόνιος Διαδρομή» μέσω του προγράμματος “Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωσης του δημόσιου χώρου” και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 4 εκ. ευρώ.
Το έργο αφορά στη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, που διασχίζει την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας επί του οδικού άξονα Πρέβεζας – Πάργας προσφέροντας σύνδεση με όμορους νομούς και απευθύνεται σε έμπειρους και μέτριους ποδηλάτες.
Προβλέπει δε, κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων, αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, μετατόπιση δικτύου οργανισμών κοινής ωφελείας και λύσεις καινοτομίας στο πλαίσιο της κατασκευής του ποδηλατοδρόμου.
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά δημιουργείται ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων από την Πρέβεζα έως την Πάργα για άθληση και αναψυχή, ενώ το Υπουργείο στηρίζει τα έργα και τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των δημόσιων χώρων και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα