Τετάρτη, 08/02/2023 | 16:36

Εγκαίνια Παράκαμψης Αμφιλοχίας: Οι φορείς μας ήταν εκεί-Μητσοτάκης: θα κρινόμαστε για τα έργα μας

406 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/07/2022, 5:02 μμ | 0 σχόλια

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού υποδομών Κώστα Καραμανλή και από την ευρύτερη περιοχή μας την παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδου Καχριμάνη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιου Γιαννάκη, του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ Θανάση Καββαδά, του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά, του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, του Δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού κ.α. πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 Ιουλίου τα εγκαίνια της παράκαμψης της Αμφιλοχίας από τον Δρόμο Άκτιο Αμβρακία!

 

 

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια θα εγκαινιάσουμε την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, η οποία σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία για να μπορέσετε να γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά όσοι μετακινείστε από την Ιόνια προς την Βόνιτσα, την Πρέβεζα, προς την Πάλερο, προς την Λευκάδα, ένα από τα πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα, που γίνονται σε μία Ελλάδα, που αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αιτωλοακαρνανία, πρώτο σταθμό της σημερινής περιοδείας του σε νομούς της Δυτικής Ελλάδος.

Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας έκανε λόγο εκ νέου ο πρωθυπουργός μιλώντας στα εγκαίνια για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία.

«Θέλω να σας δώσω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια μέχρι το τέλος της τετραετίας για να στηρίξουμε τους πολίτες, να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια, να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμα μας και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, που μας έτυχαν να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού στο τέλος της τετραετίας ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

“Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας και καθώς η κυβέρνηση μπαίνει στον 4ο και τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής θητείας το αποτύπωμα των παρεμβάσεων μας στον τομέα των έργων είναι αισθητό σε ολόκληρη την Ελλάδα” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

“Η αξιοπιστία και οι σχέσεις εμπιστοσύνης στην πολιτική χτίζονται στη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και η κυβέρνησή μας προτάσσει αυτή τη συμφωνία αλήθειας” είπε με νόημα.

Για το συγκεκριμένο έργο, του οποίου το πρώτο μέρος εγκαινιάζεται σήμερα, επισήμανε τη σπουδαιότητά του για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και σημειώσε πως θα ολοκληρωθεί το 2023, εκφράζοντας την ελπίδα πως “η εταιρεία θα επιδείξει την ίδια ταχύτητα και όλο το έργο να παραδοθεί και αυτό νωρίτερα από αυτό που είχαμε σχεδιάσει”.

«Η Αμβρακία Οδός θα δώσει μία νέα πνοή σε όλη την περιοχή και χαιρόμαστε που η δική μας κυβέρνηση το παραδίδει στους πολίτες» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

“Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και χαιρόμαστε που η δική μας κυβέρνηση το παραδίδει στους πολίτες εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε συμφωνήσει” ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως εκτός από τα οικονομικά οφέλη δίδεται ιδιαίτερη διάσταστη και στην οδική ασφάλεια “έχουμε προτάξει την οδική ασφάλεια ως κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας. Αυτός ο δρόμος θα μειώσει σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα στην ευρύτερη περιοχή” σημείωσε.

 

Ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του σημείωσε ότι πριν τρία χρόνια η Κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή, είχε
αναφερθεί σε τρία έργ: τον ΒΟΑΚ, τον άξονα Πάτρας- Πύργου και την Αμβρακία.

«Χρειάστηκε να δουλέψουμε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Η Πατρών- Πύργου έχει τρία εργοτάξια για να παραδοθεί το έργο στην ώρα του, ο ΒΟΑΚ έχει προσωρινούς αναδόχους και μέσα στη χρονιά θα δούμε τα πρώτα εργοτάξια και η Αμβρακία παραδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της και μάλιστα νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση. Χρόνια ολόκληρα περίμεναν αυτό το έργο η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνία και η Λευκάδα» σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, τόνισε ότι τα έργα υποδομής γίνονται για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές, ενώ αναφερόμενος στο έργο της Αμβρακίας τόνισε ότι ταλαιπωρήθηκε επί σειρά ετών και χρειάστηκαν άμεσα μέτρα και αποφάσεις για να φθάσουμε στην σημερινή παράδοση του τμήματος των 17χιλιομέτρων, πέντε μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που δίνει η Αμβρακία Οδός, ενώνοντας ουσιαστικά τρεις περιοχές της χώρας, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και την Λευκάδα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα εγκαίνια της Παράκακμψης της Αμφιλοχίας επικέφθηκε την Πρέβεζα, είχε συνάντηση στο cafe Prevere με εκπροσώπους φορέων και στη συνέχεια επισκέφθηκε την αρχαία Νικόπολη μαζί με τους φορείς της περιοχής και συνοδευόμενος από την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα