Σάββατο, 20/04/2024 | 05:47

Γιάννενα: Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια διάσωσης 14χρονης

630 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/07/2022, 3:28 μμ | 0 σχόλια

O πυροσβέστης έπεσε στο κενό και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο στα Γιάννενα. Είχε φτάσει στο σημείο για να απεγκλωβίσει ανήλικη, που αγνόησε τη σήμανση…

Ο πυροσβέστης έπεσε στο κενό από τα 4 μέτρα στο κάστρο στα Γιάννενα και προς στιγμήν επικράτησε πανικός. Οι φωνές του για βοήθεια έδειχναν ότι έχει τις αισθήσεις του, αλλά ο ίδιος αρχικά δεν μπορούσε να κινηθεί. Είχε τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και του έκαναν εξετάσεις, που έδειξαν ότι σύντομα θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Πιο αναλυτικά, κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής χθες το βράδυ (22-07-2022) στην περιοχή του Ιτς Καλέ στο κάστρο στα Γιάννενα, για τον απεγκλωβισμό ενός 14χρονου κοριτσιού. Ειδικότερα ήταν λίγο πριν τις 23.00 όταν υπό συνθήκες που διερευνώνται η 14χρονη που βρισκόταν στην εν λόγω περιοχή έπεσε από εσωτερικό τοιχίο σε σημείο βάθους 2,5 μέτρων και κλήθηκε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό της.

Σημειώνεται ότι το σημείο του αρχαιολογικού χώρου που έλαβε χώρα το συμβάν είναι οριοθετημένο και φέρει σήμανση απαγόρευσης εισόδου. Στην περιοχή έσπευσε και η Αστυνομία ενώ κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού της νεαρής πυροσβέστης έπεσε σε βάθος 4 περίπου μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραύμα στη σπονδυλική του στήλη.

Σύμφωνα με το epirus-tv, στο εφημερεύον νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα η 14χρονη καθώς και ο πυροσβέστης όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις Αρχές.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα