Σάββατο, 20/04/2024 | 01:00

Έσωσε χελώνα κάνοντάς της τεχνητή αναπνοή

528 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/07/2022, 2:44 μμ | 0 σχόλια

Μια θαλάσσια χελώνα βρέθηκε εγκλωβισμένη στον πυθμένα της θάλασσαςκαθώς είχε παγιδεύτηκε από σχοινιά. Ωστόσο, χάρη στην αμεση προσπάθεια ενός δύτη, η χελώνα κολυμπά ξανά στα νερά της θάλασσας.

Το συμβάν έγινε στο στο Γεννάδι της Ρόδου .

Αρχικά, ο δύτης πραγματοποίησε κατάδυση για να της κόψει τα σχοινιά με τα οποία ήταν μπλεγμένη, ενώ στη συνέχεια τη μετέφερε στη στεριά, προκειμένου να της δώσει το φιλί της ζωής.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης έγραψε:

«Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδίου.Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνητης αναπνοής.

 

Στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσανος η Τσαμπικα Διακοστεργου η Φωτεινή Μακρυλλου ο Παύλος Παπασαββας του Βασίλη κ πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας μας “αποχαιρέτησε”. Την είδαμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσας του Γενναδιου.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο μας στο ΑΡΧΕΛΩΝ που μας έδινε πληροφορίες τηλεφωνικά και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα