Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:13

Σεσημασμένος Ρομά πίσω από την εξαφάνιση της 16χρονης – Φόβοι ότι μπορεί να την εξέδιδαν

456 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/06/2022, 7:44 μμ | 0 σχόλια

Η μητέρα του κοριτσιού καταγγέλλει πως έπεσε θύμα αρπαγής από Ρομά με τον οποίο είχε γνωριστεί πριν από δύο χρόνια και όποιος εκμεταλλευόταν τα σοβαρά, ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η 16χρονη

Ως μια «περίεργη» υπόθεση αξιολογείται η εξαφάνιση της 16χρονης Γεωργίας Κ από το Δαφνί χθες το μεσημέρι.

Η μητέρα της καταγγέλλει πως το παιδί έπεσε θύμα αρπαγής από έναν Ρομά με τον οποίο είχε γνωριστεί πριν από δύο χρόνια και όποιος εκμεταλλευόταν τα σοβαρά, ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η 16χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για έναν Ρομά ο οποίος είναι σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα και έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν δύο φορές να αρπάξει την 16χρονη.

Μια φορά, μάλιστα, το κορίτσι επέστρεψε στο σπίτι της βαριά χτυπημένο με δράστη τον νεαρό. Ωστόσο, δεν έκανε καταγγελία σε βάρος του καθώς ο ίδιος την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και την έπεισε να αλλάξει κατάθεση.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το παιδί είχε πει στους γονείς του πως ο νεαρός Ρομά την έβαζε να κάνουν μαζί μικροκλοπές. Κάποια στιγμή, η κατάσταση ξέφυγε και η 16χρονη εκμυστηρεύθηκε σε στενό, συγγενικό της πρόσωπο πως ο Ρομά μαζί με άλλους την εξέδιδαν.

Αυτή η πληροφορία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η 16χρονη να έπεσε θύμα απαγωγής από τον νεαρό αλλά και συνεργούς του οι οποίοι ανήκουν σε κύκλωμα που εκδίδει νεαρά κορίτσια.

Η οικογένεια της 16χρονης επικοινώνησε με τον νεαρό προκειμένου να μάθει πληροφορίες για το πού βρίσκεται το παιδί αλλά αυτός τους απείλησε λέγοντάς τους πως θα σκοτώσει τους ίδιους και τη μικρή, αδελφή της εξαφανισθείσας.

Σε σοκ οι γονείς της 16χρονης – «Είχε κάνει μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας», λέει ο δικηγόρος τους

Οι γονείς της 16χρονης είχαν ενημερώσει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τους κινδύνους όπου διατρέχει η νοσηλεία της, αλλά και για τον Ρομά πρώην σύντροφο της, ο οποίος θα την αναζητούσε στο νοσοκομείο, ωστόσο, όπως τους κατηγορούν, κανένας δεν τους έδωσε την πρέπουσα σημασία.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Σωτήρης Βαβαρούτας η 16χρονη τα τελευταία δυο χρόνια είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ είχε κάνει μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας: «Η 16χρονη είχε κάνει κάποια στιγμή μια απόπειρα αυτοκτονίας κι είχε νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα σε ψυχιατρική κλινική. Για άλλους λόγους είχε νοσηλευτεί άλλες δυο φορές, όμως κανένα νοσηλευτικό κατάστημα δεν της έδωσε την σημασία που έπρεπε, με αποτέλεσμα το κορίτσι να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία” αναφέρει ο δικηγόρος και προσθέτει για την σχέση με τον Ρομά:

«Δυστυχώς κάποια στιγμή έμπλεξε με κάποιον Ρομά, ο οποίος την πήρε μαζί του και εξαφανίστηκαν. Οι γονείς είχαν κάνει καταγγελίες, είχαν πάει στην Εισαγγελία Ανηλίκων, στην αστυνομία ξανά και ξανά, μέχρι που τους είπαν στο τέλος πως αν συνεχίσουν να πηγαίνουν θα πάνε κατηγορούμενοι για παραμέληση ανηλίκου. Οι άνθρωποι έχουν κάνει τα πάντα για το παιδί τους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η 16χρονη είχε παίσει δυο φορές θύμα ξυλοδαρμού από τον Ρομά φίλο της: «Κάποια στιγμή το παιδί γύρισε αλλά λίγο διάστημα μετά τους έφυγε ξανά. Στην επόμενη επιστροφή στο σπίτι του το παιδί γύρισε χτυπημένο και μαύρο από το ξύλο. Όπως είπε η μικρή την είχε χτυπήσει ο Ρομά δυο φορές μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Την δεύτερη φορά του έκανε μάλιστα μήνυση, μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Εκεί την επισκέφτηκε ο Ρομά ο οποίος την έπεισε και άλλαξε την κατάθεση της. Είπε στους αστυνομικούς πως δεν την έδειρε τελικά εκείνος, όπως είχε πει στην αρχή αλλά ο πατέρας της. Ο εισαγγελέας διέταξε να κρατηθεί η μικρή για ψευδή μήνυση. Μέσα σε όλα αυτά οι γονείς κατάφεραν και πήραν μια εισαγγελική παραγγελία ώστε να νοσηλευτεί η 16χρονη σε κάποια ψυχιατρικό ίδρυμα ώστε να εξεταστεί».

Από χθες το πρωί που νοσηλεύτηκε η 16χρονη Γεωργία στο «Δαφνί» η μητέρα της επικοινωνούσε τηλεφωνικά συνεχώς με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές: «Την έστειλαν χθες το πρωί στο Δαφνί. Η μητέρα επικοινώνησε με το ίδρυμα και τους είπε τα πάντα για το παιδί της. Τους μίλησε και για τους Ρομά, καθώς φοβόταν πως θα την ακολουθούσαν ακόμα κι εκεί. Ο γιατρός που μίλησε με την μητέρα της είπε πως έχει ήδη φτάσει μια ομάδα και πως βρίσκονται εκτός ιδρύματος. Ο ίδιος την καθησύχασε λέγοντας της να μην ανησυχεί, καθώς η μικρή βρίσκεται σε ασφαλές σημείο στον 1όροφο».

Το κακό όμως δεν άργησε να γίνει: «Μέτα από λίγες ώρες οι Ρόμα βρήκαν τον τρόπο να κόψουν τα κάγκελα του δωματίου της μικρής και να την αρπάξουν χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό. Μέχρι και εχθές το απόγευμα που η μητέρα επικοινωνούσε με το “Δαφνί” δεν της έλεγαν τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο γιατρός που είχε μιλήσει μαζί της το πρωί και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας την ενημέρωσε για την αλήθεια. Της είπε πως βρήκαν κομμένα τα κάγκελα και το παιδί της εκτός ιδρύματος. Η μητέρα πήγε στην Ασφάλεια της Πάτρας έκανε μήνυση για αρπαγή ανηλίκου και τρέχει να δει τι έχει γίνει».

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας ο Ρομά σύντροφος της 16χρονης είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει κάποια στιγμή τους γονείς ακόμα και με την ζωή τους: «Όταν έμαθαν τα στοιχεία του Ρομά οι γονείς πληροφορήθηκαν πως εκείνο είχε γνωρίσει την κόρη τους με παρέες που έκαναν κλοπές στην Πάτρα και διάφορα άλλα. Όταν την είχε αρπάξει ζούσαν μαζί σε καταυλισμό έξω από την Πάτρα. Αυτός τους έχει απειλήσει ακόμα και πως θα τους σκοτώσει».

Πηγή: protothema

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα