Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:18

Π.Ε. Λευκάδας: Μελέτη για την κατασκευή διαχωριστικών νησίδων στον κεντρικό δρόμο της Νικιάνας

460 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/06/2022, 4:12 μμ | 0 σχόλια

Το δρόμο της ωρίμανσης παίρνει μια ακόμα σημαντική παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, καθώς ξεκίνησε η μελέτη για την κατασκευή διαχωριστικών νησίδων στον κεντρικό δρόμο της Νικιάνας.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα συνεργείο του ανάδοχου μελετητή, με τη χρήση GPS ακριβείας πραγματοποίησε μετρήσεις και αποτύπωση σε όλο το μήκος και το πλάτος του δρόμου. Επί τόπου βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, την Τετάρτη (8/6/2022) όπου συνομίλησε με τον επικεφαλής του συνεργείου και παρακολούθησε τη διαδικασία από κοντά.

 

«Ο κεντρικός δρόμος της Νικιάνας είναι γνωστό, πως λόγω του μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας έχει αυξημένη επικινδυνότητα. Επίσης, είναι γεγονός ότι η υπάρχουσα σήμανση δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, με συνέπεια ν’ αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, να πραγματοποιούνται προσπεράσεις και πολλές φορές να γίνονται σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

 

Το συγκεκριμένο τμήμα του Επαρχιακού δικτύου, έχει απασχολήσει σοβαρά τόσο την Π.Ε. Λευκάδας όσο και τη Τροχαία, αφού αυξάνονται τα τροχαία συμβάντα τα τελευταία έτη. Άλλωστε, αποτελεί και διαρκή αγωνία των κατοίκων της Νικιάνας, που μου εκφράστηκε σε κάθε επίσκεψη μου στην περιοχή.

 

Αποφασίσαμε λοιπόν, να χρηματοδοτήσουμε από το αποθεματικό μας τη μελέτη, ώστε η κατασκευή διαχωριστικών νησίδων στο δρόμο να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων, δίχως να διαταραχθεί η καθημερινότητα των κατοίκων καθώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα