Σάββατο, 20/04/2024 | 01:37

Πρέβεζα: Μετά τους “τσαμπουκάδες” και το “ξύλο”, ήρεμη νύχτα στην Α.Ε.Ν. Ηπείρου

1499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/06/2022, 10:48 μμ | 0 σχόλια

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν παρέα Φοιτητών της Ακαδημάις Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου που εδρεύει στην Πρέβεζα,  διαπληκτίστηκε με παρέα παιδιών από την Πρέβεζα.

Αιτία ο τρόπος συμπεριφοράς ενός φοιτητή προς ένα ανήλικο κορίτσι από την Πρέβεζα, σύμφωνα με μαρτυρία παιδιών της Πρέβεζας.

Τις επόμενες μέρες περνούσαν παιδιά της Πρέβεζας έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Α.Ε.Ν. Και απλά φώναζαν χωρίς ωστόσο να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκηνικό.

Το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου παρατηρήθηκε έντονη κινητκότητα έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΑΕΝ, με άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, Τζιπ του λιμεναρχείου Πρέβεζας αλλά κι ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας με έναν τύπο που είχε λίγο περίεργο υφάκι όταν μάλιστα του είπα ποιός είμαι (Προς Θεού δεν ισχυρίζομαι ότι αυτή η δουλειά είναι από αυτές που συμπαθεί πιο πολύ ο κόσμος) και προέτρεψε τα παιδιά -που ήδη έφευγαν- να φύγουν.

Ήταν ανήλικοι μαθητές από την Πρέβεζα που είχαν την περιέργεια να δουν τι συμβαίνει έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Α.Ε.Ν.  και τους έγινε προτροπή να απομακρυνθούν ενώ ήδη είχαν φτάσει λίγα μέτρα πριν το ύψος που είναι το νοσοκομείο Πρέβεζας.

Γενικά ήταν μία ήσυχη νύχτα μέχρι και τις 11.30 που γράφονται αυτές οι γραμμές. Οι πληροφορίες που μιλούσαν για ξύλο για τσαμπουκάδες, για ασθενοφόρα κλπ (προηγούμενης μέρας) , δεν επιβεβαιώθηκαν -τουλάχιστον σε μας- από τις αρχές, μετά τη σύντομη συνομιλία που είχαμε με άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αλλά και βάρδια του λιμεναρχείου Πρέβεζας.

Εάν έκανε ένας σπουδαστής της ΑΕΝ ένα λάθος, δεν μπορούμε  να χαρακτηρίσουμε όλους τους σπουδαστές λάθος, ακόμα κι αυτός ο σπουδαστής  μπορεί να το έχει ήδη μετανοιώσει και φυσικά οι μαθητές ή ντόπια παιδιά σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα.

Διαπληκτισμοί πάντως έξω από τις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Ηπείρου, δεν σημειώθηκαν.

Μακάρι το θέμα να θεωρείται λήξαν και να μην έχουμε άλλες… καταστάσεις διότι για πολλά χρόνια σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ηπείρου και Πρεβεζάνοι συνυπάρχουν όχι απλώς ειρηνικά, αλλά και με τις καλύτερες των συνθηκών.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα