Πέμπτη, 25/04/2024 | 11:06

Πρέβεζα: Έντονες διαμαρτυρίες για αδέσποτα γελάδια στην Κρυοπηγή-Προκαλούν καταστροφές

650 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/06/2022, 1:47 μμ | 1 σχόλιο

 

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες δημοτών Πρέβεζας που ζουν στο χωριό της Κρυοπηγής, για αδέσποτα γελάδια που κυκλοφορούν ανεπιτήρητα και προκαλούν καταστροφές στην περιοχή.

Το πρόβλημα σύμφωνα με πηγές ίσως να ξεπερνά τη δεκαετία, στον ιδιοκτήτη-σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη- έχουν υποβληθεί μηνύσεις, κάποιες έχουν τελεσιδικήσει κιόλας εις βάρος του, όμως το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει.

Για το ζήτημα συναντήθηκε ο πρόεδρος της Κρυοπηγής Γιάννης Τσούτσης τόσο με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, όσο και με τον αντιδήμαρχο της δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Γιώργο Σαρηγιάννογλου.

Μετά από συζήτηση στην οποία τέθηκαν όλα τα δεδομένα, αναζητείται λύση.

Θυμίζουμε ότι βάσει του νόμου οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων ζώων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκποίησης, σφαγής ή επιστροφής τους στον ιδιοκτήτη τους. Για το σκοπό αυτό οι δήμοι οφείλουν να έχουν κτηνοτροφική μονάδα, καθώς επίσης εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα ζώα που από τη σήμανσή τους διαπιστώνεται ότι έχουν ιδιοκτήτη, εάν εντός 10ημέρου ο ιδιοκτήτης δε τα παραλάβει, τότε περιέρχονται στην ιδιοκτησία του δήμου. Η εκποίηση των ζώων ή των προϊόντων τους γίνεται από το δήμο με πλειστηριασμό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν δωρεάν σε φορείς, με φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι διαμαρτυρίες που έφτασαν στην ΤΟΜΗ στην ενημέρωση για το θέμα είναι κάτι περισσότερο από έντονες, μακάρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν!

Η φωτογραφία είναι αρχείου

1 σχόλιο για “Πρέβεζα: Έντονες διαμαρτυρίες για αδέσποτα γελάδια στην Κρυοπηγή-Προκαλούν καταστροφές”

  1. Ο/Η Μπάμπης Πεππας λέει:

    Υπάρχει και Εισαγγελέας στην Πρέβεζα.Δεν μπορεί να βάλει ο ιδιοκτήτης τα ζώα του να κοιμούνται στα σπίτια μας ούτε να καταστρέφει τα ελαιόδενδρα.Υπαρχει Νομός.Η τα φυλάς η τα πουλάς.ΤΕΛΟΣ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα