Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:27

Ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

386 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/06/2022, 2:08 μμ | 0 σχόλια

Ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

Με γνώριμες αλλά και νέες διαδρομές απολαυστικών κυριακάτικων περιπάτων συνεχίζεται το πρόγραμμα «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών.
Γιαννιώτισσες και Γιαννιώτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πλούσια ιστορία και την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία της πόλης μας, μέσω χαλαρών ψυχαγωγικών περιηγήσεων στα σπουδαιότερα μνημεία, μουσεία και φυσικά αξιοθέατά της. Να μάθουν, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών, χωρίς κουραστικές διηγήσεις και αφηγήσεις, σημαντικές πτυχές για αποφάσεις και τη δράση προσώπων που επηρέασαν την εξέλιξη της ιστορίας στον τόπο μας. Να πληροφορηθούν για την καθημερινότητα και τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στα Γιάννενα.
Η είσοδος των συμμετεχόντων στους επισκέψιμους χώρους, όπως και οι μετακινήσεις τους, γίνονται δωρεάν.
Οι δύο πρώτες ξεναγήσεις θα γίνουν στις 26 Ιουνίου και στις 3 Ιουλίου και θα συνεχιστούν το φθινόπωρο, με διαφορετικές, ποικίλες θεματικές προσεγγίσεις.
Το πρόγραμμα για την Κυριακή 26 Ιουνίου, προβλέπει ένα διεισδυτικό «ταξίδι» στο χώρο και το χρόνο του ιστορικού κέντρου (Οικία Πυρσινέλλα-Παπαζόγλειο-Καμπέρειο-Παλαιά Αγορά-Λόρδου Βύρωνος και Ανεξαρτησίας-Στοά Λούλη-Χάνι Βρόσγου-Άγιος Νικόλαος Αγοράς-Τουρκοπάλουκο ή Επτάμπουλο-Εβραϊκή συνοικία-Συναγωγή-Σπίτι του Καλού Πασά-Δημοτικό Μουσείο και Ακρόπολη Ιτς Καλέ).
Την Κυριακή 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο χωριό των Λιγκιάδων, όπου θα γίνει γεωγραφική και ιστορική ξενάγηση με θέα το Λεκανοπέδιο και θα ακολουθήσει περιήγηση στην Καστρίτσα.
Πληροφορίες και ενέργειες για συμμετοχή στο πρόγραμμα
• Οι ξεναγήσεις θα διεξάγονται Κυριακή και θα διαρκούν περίπου 3 ώρες.
• Η εκκίνηση των περιπάτων θα γίνεται στις 11 το πρωί από το Γραφείο του Τμήματος Τουρισμού του δήμου (Μ. Μπότσαρη & Μουλαϊμίδη).
• Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τελευταίας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή.
• Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
• Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω του email tourismioannina@gmail.com (με την αναγραφή του ονοματεπωνύμου και τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας) ή αυτοπροσώπως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Τμήμα Τουρισμού.
• Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.
• Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό: 26510 37017.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα